BiH gubi dragulja među stativama - Nije mu ni 17, a već je u planovima čuvenog trenera

Salko Hamzić će nastupati za Austriju

BiH gubi dragulja među stativama - Nije mu ni 17, a već je u planovima čuvenog trenera

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi izgubiti još jednog fudbalskog dragulja. Talentovani golman Lieferinga Salko Hamzić uskoro će dobiti austrijski pasoš i izvjesno je da će debitovati za reprezentaciju ove zemlje. On se nalazi i u planovima selektora A selekcije, čuvenog Ralfa Rangnicka.

Mladi golman Salko Hamzić vjerovatno će u budućnosti nositi dres fudbalske reprezentacije Austrije. Talentovani čuvar mreže koji će u septembru napuniti 17 godina nalazi se pod budnim okom selektora A reprezentacije Ralfa Rangnicka i on u budućnosti računa na njegove usluge.

Austrijski LAOLA1 potvrdio je informaciju da će golman Lieferinga uskoro dobiti pasoš ove zemlje i da je samo pitanje trenutka kada će debitovati za mlade selekcije ove zemlje.

"Salko Hamzić će dobiti austrijski pasoš. Njegov agent je potvrdio da je samo pitanje trenutka kada će obući dres Austrije. Selektor nacionalnog tima Ralf Rangnick ga želi u A selekciji u budućnosti", piše LAOLA1.

Oglasi

Mladi čuvar mreže pozivan je na okupljanja kadetskih selekcija Bosne i Hercegovine, no nikada nije u zvaničnim utakmicama dobio šansu da pokaže šta zna.

Ovom momku koji prolazi kroz Akademiju RB Salzburga, koja važi za jednu od najjačih u Evropi, niko nije želio dati šansu u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine i ovo je još jedan dokaz na kako su niskim granama mlade reprezentacije naše zemlje.

Salko Hamzić je rođen u Austriji 17. septembra 2006. godine. Porijeklom je iz sela Jajići kod Kalesije.

Prošao je ovaj 16-godišnjak sve kategorije Salzburga. Često je branio i za mnogo starije generacije, a od januara je posuđen Lieferingu da prikuplja neophodno iskustvo za budućnost.

Primijetio ga je i čuveni stručnjak Ralf Rangnick. Ne žele Austrijanci izgubiti tako velikog talenta i spremni su mu širom otvoriti vrata nacionalnog tima za raziliku od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

realista1982
Netrebamo mi kvalitetne,nama samo trebaju oni bez kluba koje neće niko,da se prodaju preko reprezentacije...
1 0
Mowzilla
Hej bolan, sjedi ti na klupi u kadetskoj, a u austriji vec se u A selekciji spominje. Ovaj nas savez stvarno treba zapaliti kao sto je se palilo 2014. SAVEZ NAPOLjE !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi