Zasjeda IO, ko će prenositi utakmice PL i hoćemo li dobiti selektora?

Važne teme

Zasjeda IO, ko će prenositi utakmice PL i hoćemo li dobiti selektora?

Samir Mlaćo

Nakon odlaska Faruka Hadžibegića, nogometna reprezentacija naše zemlje je još uvijek bez selektora. Hadžibegić nije ispunio ciljeve, pa je nakon poraza od Luksemburga došlo do prekida saradnje.

Već su počele špekulacije o tome ko će biti njegov nasljednik. U igri je više imena, a konačno riječ će dati Izvršni odbor NS BiH.

Sutra je zakazana sjednica Izvršnog odbora Saveza, a neslužbeno saznajemo da na dnevnom redu neće biti tema vezana za izbor selektora.

Sutra bi zapravo mogli saznati ko će u narednim godinama prenositi utakmice Premijer lige, čiji žrijeb je za novu sezonu zakazan danas u 12 sati. Najozbiljnije ponude su kako neslužbeno saznajemo poslali predstavnici Arene TV i Sport Kluba, a sutra bismo mogli saznati na kojim kanalima ćemo gledati utakmice elitnog ranga bh. fudbala. 

Uzimajući u obzir trenutna politička kretanja u našoj zemlji izvjesno je da će ljubitelji klupskog fudbala u utakmicama uživati gledajući ih na programima Arene TV čiji je vlasnik M:tel. 

Kada je selektora pozicija u pitanju, Savezu se nude brojna imena koja žele preuzeti Zmajeve, ali i sami čelnici Saveza imaju svoje želje. Žele dobro odvagati i donijeti konačnu odluku, a jasno je da i oni sami snose veliku krivicu za brojne promašaje kada je u pitanju pozicija selektora.

Oglasi

Hadžibegić je dobio potpunu podršku kada je dolazio, najavljene su velike stvari, ali saradnja je okončana za samo par mjeseci.

Na odlasku iz reprezentacije Hadžibegić je ipak zračio optimizmom.

"Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje. Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

"Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošču preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo.

Oglasi

Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim, sa nekoliko novih imena, te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu koji nas očekuje.
Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini. Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača.

Još jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške, za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da MOJU BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju!".
Hadžibegić je u svom mandatu BiH vodio na četiri meča u kvalifikacijama za EP. Pobjeda nad Islandom je nagovještavala jedan dobar ciklus, a onda redom porazi od Slovačke, Portugala i Luksemburga, koji je na kraju presudio sada već bivšem selektoru.

BiH čeka novog selektora, a u septembru će nastaviti s kvalifikacijama za EP. Ko god da dođe, trebaće mu malo svjetsko čudo da Zmajeve odvede u Njemačku.

Sa Hadžibegićem će reprezentaciju napustiti i prvi pomoćnik Mehmed Janjoš, a pitanje je i šta će se desiti sa ostalim članovima stručnog štaba koji također snose krivicu za neuspjehe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, navijači su razočarani, a u Savezu nemaju puno vremena za izbor novog selektora. Nemaju ni pravo na novi kiks, veliko nezadovoljstvo iskazali su navijači na meču protiv Luksemburga u Zenici.

Nogometaši su izviždani, kao i čelnici Saveza, ali i sam Hadžibegić.

Top Komentari

mido1921
Mamici vam zasjednem. Kad će vas smjeniti? Svi znamo da ste vi najveći krivci za propast reprezentacije i lige. A znamo i da će te izabrati najgore moguće riješenje. Jer vam je cilj uništiti sve što ima predznak BiH.
0 0
enko
Dali je do sada selektor bio , da je bosnjak a da nije iz sarajeva
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti