Nekadašnji Chelseajev džoker i osvajač Lige prvaka na zalasku karijere značajno promijenio izgled

Sve češće u teretani

Nekadašnji Chelseajev džoker i osvajač Lige prvaka na zalasku karijere značajno promijenio izgled

Edmir Škorić

Dok se nalazi na zalasku karijere, zbog promjene izgleda mnogi ne prepoznaju nekadašnjeg fudbalera Chelseaja.

Nakon šest vrlo uspješnih godina na Stamford Bridgeu, 37-godišnjak sada igra u potpuno drugom dijelu svijeta.

U to vrijeme u redovima Plavaca bilo je dosta sjajnih fudbalera poput Franka Lamparda, Johna Terryja ili Didiera Drogbe, ali je u rosteru bio i igrač kojeg su mnogi davno zaboravili.

Doveden je kao tinejdžer 2006. godine iz Feyenoorda za oko devet miliona funti, ali je uglavnom bio rezervista i često je znao da po ulasku sa klupe napravi prevagu u korist svog tima i postigne neke golove.

Njegov najznačajniji momenat u Chelseaju je osvajanje Lige prvaka 2012. godine nakon pobjede nad Bayernom na Allianz Areni.

Oglasi

On je za londonski klub upisao 254 nastupa i postigao 60 golova uz 45 asistencija. U ljeto 2012. je otišao u Lille kao slobodan igrač. Tamo je proveo dvije sezone, pa otišao u Herthu, a onda potpisao za brazilski Botafogo.

Ako se i dalje ne sjećate o kome je riječ... Salomon Kalou! Ranije ove godine potpisao je za Artu/Solar 7 u Djiboutiju i na zalasku je svoje velike karijere.

Podijelio je u posljednje vrijeme na Instagramu brojne slike na kojima vježba u teretani, a tijelo mu je osjetno veće i jače nego što je bilo tokom dana u Chelseaju. Također mu je kosa obojena u plavo i zaista se mnogo povrijedio.

Kalou je odigrao 93 meča za Obalu Slovanoče i postigao je 27 pogodaka, te je uz Drogbu jedan od poznatijih fudbalera iz tog dijela svijeta.

Kalou ima dva brata i osam sestara od iste majke. Njegov brat, Bonaventure Kalou , također je igrao profesionalni fudbal. Kalou se pridružio Feyenoordu dok je njegov brat Bonaventure igrao za klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Godine 2010. Kalou je osnovao Fondaciju Kalou, posvećenu pružanju objekata za socijalnu skrb i rekreaciju onima kojima su takvi objekti potrebni zbog mladosti, starosti, nemoći ili invaliditeta, financijskih poteškoća ili socijalnih okolnosti, a također i za ublažavanje bolesti širom svijeta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
za mene navijaca Feyenoorda ce uvijek biti mladji brat Bonaventure
1 0
rizzvy
zaista se mnogo POVRIJEDIO... oj moj Bože, pa pročitete li ikad šta ste iskopirali?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti