Reprezentativac dobio metak u glavu, ali to je ništa šta su mu poslije uradili žena i menadžer

Užasna sudbina

Reprezentativac dobio metak u glavu, ali to je ništa šta su mu poslije uradili žena i menadžer

A. Čaušević

Bio je velika zvijezda i heroj nacije, spremao mu se transfer života, ali jedan noćni izlazak mu je promijenio život. 

Na stolu je imao ugovor vrijedan 2.5 miliona dolara po sezoni. Nakon što je svoju zemlju odveo na Svjetsko prvenstvo trebao je potpisati za Manchester United poslije briljatnih igara u meksičkom klubu Club America.

Bio je januar 2010. godine. Salvador Cabanas(41) je izašao u poznati noćni klub u Mexico Cityju sa suprugom i šurom. Ništa nije ni slutilo da će nakon toga za njega početi pakao.

No description available.

Kada je ušao u WC nepoznati tip mu je prišao i upucao ga uglavu. Nekako je preživio, ali mu je metak ostao u glavi i od tada ima problema sa pamćenjem.

"Danas je tvoj posljednji dan života jer ćeš umrijeti. Kradeš od nas Meksikanca. Danas je tvoj posljednji dan", bile su riječi koji je tada najpoznatiji meksički diler JJ poručio Paragvajcu i upucao ga.

Oglasi

Diler je nakon dugogodišnjeg suđenja osuđen na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva paragvajskog fudbalera.

Kada se desio sporni incident Cabanas je imao 30 godina i bio je na vrhuncu svoje fudbalske igre. Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici je dakako propustio.

Uslijedila je dvogodišnja pauza, ali i još veći pakao. Vjerovatno ni u najgorem snu nije ni sanjao ko će mu zabiti mač u leđa. 

Cabañas, "en bancarrota": esposa | El Economista

Oglasi

Cabanas se dvije godine kasnije vratio igrajući za niželigaša iz rodnog grada Club 12 de Octobre, ali ono što su mu uradili bivša žena i menadžer je ostalo nezapamćeno.

Naime, dok se fudbaler borio za život, njegova sada već bivša supruga Maria Lorgia ga je opljačkala zajedno sa njegovim menadžerom. Ukradno mu je 10 miliona dolara.

Da stvar bude gora njegova bivša supruga je okrenula i djecu protiv oca pa ih uopšte više i ne viđa.

"Žalit ću cijelog života što sam otišao u noćni klub. Još više ću žaliti što sam tamo bio sa bivšom ženom koja je uradila to što je uradila", rekao je on svojevremeno.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Najviše me boli izdaja moje bivše žene i mog menadžera, njih dvoje su mi radili iza leđa, a ja nisam znao ništa. Bio mi je kum", dodao je nekadašnji napadač.

Da bi preživio počeo je raditi u pekari sa svojim roditeljima i razvoziti hljeb. Uspio je skupiti novca i polako je stao na noge zahvaljujući pomoći države te sada ima vlastiti automobil.

Top Komentari

Tito1
menadžer mu je garant pario ženu
5 0
celikze
Koja surovost.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije