Prije dva dana potpisao za Inter, danas stao na gol i napravio grešku zbog koje mu se svi smiju

Sommeru nije krenulo baš najbolje

Prije dva dana potpisao za Inter, danas stao na gol i napravio grešku zbog koje mu se svi smiju

Endin Čaušević

Salzburg i Inter igraju trenutno prijateljsku utakmicu na Red Bull Areni, a prvo poluvrijeme obilježio je švicarski golman Yann Sommer koji debituje na golu italijanskog kluba, no era u klubu sa Meazze za njega nije mogla gore početi.

Sommer je nakon samo pola godine napustio Bayern u koji je stigao u januaru iz Borussije Monchengladbach kao zamjena za Manuela Neuera, no u Minhenu nisu bili previše zadovoljni njegovim partijama.

Na kraju je Bayern odlučio prodati Sommera koji je prije dva dana zvanično potpisao za Inter gdje je došao kao zamjena za Andrea Onanu koji je otišao u Manchester United.

Sommer je samo dva dana nakon potpisa već stao na gol i brani od prve minute u meču protiv Salzburga.

Međutim, njegova avantura u Interu počela je na najgori način jer ga svi ismijavaju na društvenim mrežama zbog nevjerovatne greške koju je napravio.

Oglasi

Sommer je u šestoj minuti napravio bizarnu pogrešku neuspješnim istrčavanjem, a to je iskoristio Konate koji je pogodio za 1:0.

Inter je ubrzo preokretnuo autogolom Pavlovića i golom De Vrija, no u 35. minuti Konate ponovo trese mrežu kluba iz Milana za 2:2.

Ipak, Inter je do kraja prvog poluvremena uspio ponovo da povede. Ovaj put u centru pažnje našao se Joaquin Correa koji je pogodio za 3:2 nakon asistencije Dumfriesa.

Inače, ovaj 34-godišnji golman s Interom je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi