Strogi Erik ten Hag izbacio nogometaša iz tima jer je dva puta kasnio

Iako ga isuviše cijeni

Strogi Erik ten Hag izbacio nogometaša iz tima jer je dva puta kasnio

Edmir Škorić

Novi trener Manchester Uniteda, Erik ten Hag, poznat je po svom oštrom pristupu prema igračima i od prvog dana od dolaska u Englesku radi na tome da uvede red i mir u svlačionici.

U prošlosti je bilo dosta slučajeva gdje su se Unitedove zvijezde ponašale nošalantno i često kršile klupska pravila, ali Ten Hag za takve nema tolerancije. Igračima je zabranio alkohol tokom sedmice, imaju redovna vaganja i bit će kažnjeni ako nisu u formi.

Također, strogo je zabranjeno da vijesti iz svlačionice dopiru do novinara. Osim toga, umjesto ličnih kuhara, prinuđeni su da se hrane hranom koju obezbijede klupski kuhari.

Posebno je Ten Hag alergičan na kašnjenja, a tokom turneje u Australiji jedan neimenovan nogometaš dva je puta zakasnio na timski sastanak, nakon čega ga je nizozemski trener udaljio iz tima pred jednu od posljednjih utakmica.

Alejandro Garnacho ima 18 godina i najmlađi je igrač na predsezonskoj turneji, a prema nekim insajderima, upravo je on taj koji je kasnio, nakon čega je suspendovan.

On je među rijetkima na turneji koji nisu dobili minute, kao niti James Garner, mladi golman Matej Kovar i Nathan Bishop.

Oglasi

Garnacho je jako talentovan proizvod Unitedove akademije, ali ako želi da stvori veliku karijeru, najprije mora da sluša savjete svog trenera, naročito nekoga poput Ten Haga koji ne dozvoljava propuste.

Prema Fabriziju Romanu, Garnacho je dovoljno impresionirao Ten Haga, pa bi osvajač FA kupa za juniore mogao dobiti novi ugovor, iako su neki smatrali da je na predsezonskoj turneji "zaribao" zbog nediscipline i da ga je Ten Hag skroz otpisao.

"Ideja kluba je ponuditi mu novi ugovor. Također je odobren od strane menadžera. Razgovori o ugovoru s Garnachom će biti održani u narednim danima", poručio je Romano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinski U20 internacionalac osvojio je nagradu Jimmy Murphy za mladog igrača godine prošle sezone i bio bi veliki udarac izgubiti ga prije njegovih vrhunskih godina karijere.

"Ovo je tip igrača kojeg bismo trebali zadržati za budućnost, a ne izgubiti", poruka je većine navijača kluba na društvenim mrežama, a čini se da će na njemu i biti građena budućnost, ali sada je najvažnije da prestane kasniti na treninge i timske sastanke i da u potpunosti bude uključen u Ten Hagovu viziju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj trenira strogocu na nekim anonimusima.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi