Salzburg već sada zadovoljno trlja ruke: Borba Italijana za sjajnog mladog napadača
Haaland je ove sezone zabio gol i Liverpoolu

Još nije prošla ni godina kako je stigao u austrijski klub

Salzburg već sada zadovoljno trlja ruke: Borba Italijana za sjajnog mladog napadača

S. Pašalić

Mladi napadač Salzburga, Erling Haaland je svojim fenomenalnim igrama već privukao pažnju nekoliko velikana.

Ovaj 19-godišnji Norvežanin je ove sezone u 11 utakmica postigao čak 18 golova, a do sada je već tri puta stigao do hat-tricka.

To je uradio i u utakmici 1. kola Lige prvaka protiv Genka kada je Salzburg slavio sa čak 6:2, a također je postigao gol i Liverpoolu na Anfieldu u 2. kolu.

Haaland je u januaru ove godine iz Moldea, gdje ga je trenirao Ole Gunnar Solskjaer prije nego što je preuzeo Manchester United stigao u Salzburg.

Italijanski mediji sada pišu da Juventus i Napoli prate mladog napadača i da neće oklijevati da ga dovedu ukoliko nastavi sa ovakvom igrom.

Trenutna vrijednost Haalanda je 12 miliona eura iako je iz Moldea stigao za samo 5 miliona, a sigurno je da će ona rasti i da će austrijski tim na njemu dobro zaraditi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije