Mediji u BiH tvrde: Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH

Ubrzo stigao i demant

Mediji u BiH tvrde: Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH

Edmir Škorić

U bh. javnosti jutros su se pojavile informacije da će talentovani fudbaler Partizana iz Beograda, Samed Baždar, nositi u budućnosti dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali on se ubrzo oglasio na društvenim mrežama i to demantovao.

Nedavno je selektor Srbije Dragan Piksi Stojković dao šansu Baždaru u prijateljskim mečevima u A reprezentaciji Srbije, ali i pored toga, nakon razgovora s porodicom mladi napadač pristao je da promijeni reprezentaciju i obuče bh. dres, objavio je portal Sportske.ba, ali je fudbaler Partizana ubrzo sve demantovao.

Nadalje, isti portal navodi da će Piski pozvati Baždara na širi spisak igrača za Euro, ali da je svejedno njegova budućnost u bosanskohercegovačkoj selekciji.

Imao je nedavno razgovore sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH i sve je prošlo u najboljem redu, a on posjeduje i bh. pasoš te je ostalo da podnese zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, što ne bi trebalo biti problem.

Nekoliko je tako novih reprezentativaca koji su na isti način dospjeli do bh. reprezentacije, iako su prethodno bili u planovima neke druge zemlje, kao naprimje Armin Gigović, koji je umjesto Švedske odabrao BiH i našao se juče na spisku novog selektora Sergeja Barbareza.

Oglasi

Baždar ima 20 godina i igra kao centralni napadač. Visok je 1.86 metara i mogao bi da bude pravi nasljednik Edina Džeke.

Prošao je omladinske selekcije Partizana, a za prvi tim crno-bijelih zaigrao je još prije tri godine. U ovoj sezoni ima 29 nastupa i osam golova uz jednu asistenciju.

Bh. reprezentacija bi s njim dobila još jednog dragulja i samo bi se pojačao ionako veliki broj mladih i talentovanih igrača. Tu su i spomenuti Gigović (22), Benjamin Tahirović (21), Tarik Muharemović (21), Amar Dedić (21), Denis Huseinbašić (22), David Vuković (20), Dal Varešanović (22), Ivan Bašić (22)...

Samed Baždar ubrzo sve demantovao

Međutim, nakon svih tih navoda da će Baždar u budućnosti nositi dres bh. selekcije on se sam odlučio oglasiti na društvenim mrežama i sve demantovati.

Baždar je poručio da je morao reagovati i demantovati da će igrati u budućnosti za BiH, te da je njegov izbor oduvijek bila Srbija i da ima samo pasoš te zemlje.

Također, dodao je da ga niko iz Saveza naše zemlje nije kontaktirao, te da poštuje Bosnu i Hercegovinu i ovdje ima mnogo prijatelja, ali da je tema da će igrati za našu nacionalnu selekciju jednostavno promašena.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Volim sto se gleda na buducnost i dugo trajanja igraca u reprezentaciji, sto vise sto ce igrati zajedno sto bolje ce poznavati kretanje drugog i jacine saigraca, treba se napamet igrati i znati sta drugi igrac radi i voljom igrati i zeljeti biti bolji od protivnika i zeljeti pokazati svoje jacine sa voljom i samopouzdanje i prolaziti igrace! To se trenutno samo kod dedica i kolasinca vidi, i hajradinovic ima po neki trenutak, kod tahirovica sam to isto ojsetio, huseinbasica trebam jos vidjeti al mislim da je i on igrac sto voli ostaviti protivnike iza sebe, treba fino igrati i sve pokazati sto se zna i sve dati od sebe i vjerovati u sebe, za to treniraju i profesjonalci su! Za reprezentaciju vidim buducnost! *Bosna & Hercegovina*
3 0
user1706559607
Auu koja bomba momak za koju godinu ce biti top klubu ,,koja buducnost za nasu repku,,to sine samo da te zaobidju povrede uz tebe i demirovica imamo u buducnost dva prava zamjenika Dzeke i Ibisevica
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi