Ponos Novog Pazara je sanjao ovaj trenutak: Samed Baždar nije skidao osmijeh nakon debija za Srbiju
Samed Baždar je veliki talenat srpskog fudbala

Napadač Partizana

Ponos Novog Pazara je sanjao ovaj trenutak: Samed Baždar nije skidao osmijeh nakon debija za Srbiju

Midhat Šljivak

Mladi napadač Partizana Samed Baždar (20) debitovao je danas za reprezentaciju Srbije u meču protiv Kipra. Ponos Novog Pazara nakon prvih minuta među Orlovima nije skidao osmijeh s lica.

Samed Baždar dugo će pamtiti 25. mart 2024. godine. Napadač Partizana upisao je prve minute u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a odigrao je posljednjih 15-ak minuta duela protiv Kipra u Larnaci.

Talentovani 20-godišnji fudbaler iz Novog Pazara presretan je zbog debija za Srbiju. Ističe da mu je želja ostvarena.

"Ostvarila mi se želja, debitovao sam za reprezentaciju Srbije", prvi su utisci Baždara nakon meča u Larnaci i zatim dodaje:

"Nevjerovatni su utisci. Treniram s igračima koje sam do jučer gledao na TV-u. To je stvarno nevjerovatno."

Oglasi

"Nadam se da će ovo utjecati na moje klupske nastupe. Krao sam fore od drugih na treningu i nadam se da će biti sve lakše i lakše".

Selektor Dragan Stojković je iznenadio javnosti njegovim pozivom. Špekuliše se da ga je pozvao u nacionalni tim kako bi ga spriječio da zaigra za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti.

Pri ulasku u igru nije mu puno pričao. Otkrio je Baždar detalje razgovora s Piksijem.

"Selektor mi je rekao da igram mirno i dao mi je neke taktičke savjete", govori 20-godišnji fudbaler.

Baždar nije previše igrao za omladinske selekcije Srbije

Samed Baždar nije previše igrao u omladinskim selekcijama Srbije. Izuzev U19 selekcije gdje je skupio 19 nastupa, selektori ga nisu tako često koristili.

Oglasi

On je odigrao jedan meč za U21 selekciju, po dva za U17 i U16, te jedan za selekciju do 15 godina.

Ipak, potencijalni poziv iz Bosne i Hercegovine Piksi nije želio dopustiti. Baždar je dobio poziv i upisao je prve minute u A selekciji.

Teško je međutim vjerovati da će mladi napadač ostati na spisku za juni. Vraća se Dušan Vlahović, konkurencija je velika, no na njemu je da se trudi maksimalno da opravda povjerenje Dragana Stojkovića.

Baždar je ove sezone u dresu Partizana odigrao 19 utakmica i postigao je samo dva gola.

Top Komentari

USABIH
Pazi naslova PONOS SANDZAKA : tacno se vidi da pojedini novinari na ovom portal zelu da se ismijavaju Bosnjacima... neka pisu Sandzalije o njemu a ne ovdje da nam servirate PONOS necije drzave... SRAMOTA
4 2
Pajkan
Sandzokan..Sandzokan ode Sav ushran.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti