Samir Bekrić: Zbog porodice sam ostao u BiH, poznajem nove saigrače i brzo ću se uklopiti
Iskusni vezista prilikom ozvaničenja saradnje sa Tuzlacima

U Premijer ligi je osvojio pet trofeja, može li i sa Slobodom?

Samir Bekrić: Zbog porodice sam ostao u BiH, poznajem nove saigrače i brzo ću se uklopiti

S. Mlaćo

Uzbudljivo je ovog ljeta na Tušnju. Sloboda je mnogo mijenjala igrački kadar, a veliko pojačanje za Tuzlake svakako će biti iskusni vezista Samir Bekrić.

Bekrić je nakon isteka ugovora sa Zrinjskim bio slobodan nogometaš, a zatim je stigao poziv iz Slobode.

U Slobodi nisu birali sredstva da dovedu nogometaša koji je čak pet puta osvajao trofej u našoj zemlji, a i navijači tuzlanskog kluba posebno su zadovoljni angažovanjem Bekrića. Da li će Bekrić na Tušanj donijeti dugo očekivani trofej, pitaju se mnogi.

"Bio sam na pauzi, ali vrijedno radio i stigao je poziv Slobode. Bio sam blizu odlaska u Hong Kong, ali zbog porodice sam odlučio ostati, ljudi su bili korektni i stigao sam na Tušanj", priča Bekrić za SportSport.ba.

Jučer je odradio prvi trening sa novim saigračem, a ističe da većinu igrača dobro poznaje.

"Dojmovi su sjajni, a atmosfera je dobra. Dobro se radi, poznajem ekipu i mislim da ću se brzo uklopiti. Vjerujem da ću pomoći ekipi svojom iskustvom i znanjem, a posebno mladim igračima".

Sloboda će do početka sezone angažovati još nekoliko pojačanja i sigurno imati respektabilnu momčad u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa se pravi. Otišlo je dosta igrača, dosta je novih, ali bitno je da su svi zdravi. Momci su radni, to je najbitnije, no ne treba ništa obećavati. Sigurno je da nećemo nikome biti lagan protivnik", dodao je Bekrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Bekrić je sa Slobodom potpisao dvogodišnji ugovor, a prethodno je nastupao za Zrinjski, Željezničar, Mes Kerman, Bunyodkor, Fajr Sepasi, Tobol Kostanay, Incheon i OFK Gradina.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Što ti je porodičan čovjek, svaka čast ... a tražio ga Čelzi
9 1
tuzlaak
Dobrodošao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi