Nasri otkrio protiv kojeg kluba su se igrači Arsenala bili prepali: "U*rali smo se radi tog igrača"

Francuz je tri godine bio član Topnika

Nasri otkrio protiv kojeg kluba su se igrači Arsenala bili prepali: "U*rali smo se radi tog igrača"

Admin Čaušević

Samir Nasri je već neko vrijeme u penziji, a svojevremeno je slovio za jednog od boljih krilnih igrača, posebno dok je igrao za Arsenal, a zatim i Manchester City. 

Gostujući u jednom podcastu Nasri je otkrio kojeg kluba su se igrači Arsenala najviše plašili u njegovo vrijeme i to zbog jednog čovjeka.

Bilo je to u sezoni 2008/2009 kada su Topnici došli do polufinala Lige prvaka nakon što su prethodno eliminisali Milan i Villarreal te su se nadali plasmanu u finale.

Posljednja prepreka bio je Manchester United. Nasri je ispričao da su se nakon poraza od 0:1 na Old Traffordu on i saigrači "u*srali" i to zbog Cristiana Ronalda.

"Prvi put sam vidio stadion Emirate s tako ludom atmosferom, zastave su bile posvuda. Kada uđete u utakmicu naježeni, mislite da ćete odigrati veliki susret.

"'A mi smo se u*rali. U*rali smo se se jer smo se suočili sa velikim Cristianom Ronaldom", dodao je Francuz.

Oglasi

Uniteda je tada riješio sve u prvih desetak minuta susreta golovima Park Ji Sunga i Cristiana Ronalda. Do kraja meča Portugalac je zabio još jedan gol.

Crvene đavole su prošli u finale sa ukupnih 4:1, da bi ih utakmici za trofej na rimskom Olimpicu nadjačala Barcelona predvođena Leo Messijem.

Nakon samo tri godine u Arsenalu, Nasri je odlučio da potpiše za Manchester City, gdje je u šest godina osvojio dva naslova Premier lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 35-godišnjak sada radi kao fudbalski konsultatn u svojoj rodnoj zemlji Francuskoj nakon što je u svojoj igračkoj karijeri odigrao 41 utakmicu za reprezentaciju.

Nasri se od fudbala oprostio 2021. godine. Njegov posljednji klub bio je belgijski Anderlecht, koji je tada vodio bivši saigrač iz tabora Građana, Vincent Kompany.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi