Samir Nasri se prisjetio 2004. godine i nevjerovatne generacije kadetske selekcije Francuske

Postali prvaci Evrope

Samir Nasri se prisjetio 2004. godine i nevjerovatne generacije kadetske selekcije Francuske

E. Čaušević

Samir Nasri je svojevremeno bio velika nada francuskog fudbala, ali jasno je da nije ostvario karijeru koja mu se predviđala.

Nasri se kao tinejdžer pojavio u ekipi Marseillea, a potom je na ljeto 2008. godine potpisao za Arsenal. Iz londonskog kluba je otišao u Manchester City i poslije toga njegova karijera je krenula nizbrdo.

Zbog svog kontroverznog ponašanja je skoro nestao sa scene, a trenutno je član Anderlechta.

Nasri se večeras oglasio na Instagramu i prisjetio nevjerovatne generacije Francuske. Fotografija je nastala na Evropskom prvenstvu 2004. godine za kadete kada su Trikolori postali prvaci Evrope.

U finalu su pobijedili Španiju sa 2.1, a gol za pobjedu postigao je upravo Nasri. Tada je Francuska imala nevjerovatnu generaciju, a mnoge od njih sigurno da možete prepoznati.

Pored Nasrija u ekipi Francuske tada su još bili, između ostalih, Karim Benzema, Hatem Ben Arga, Jeremy Menez, Kevin Constant, Franck Songo'o, Benoit Costil...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treba dodati da je i Španija imala strašan tim na pomenutom Euru. Crvenu furiju su predvodili Gerar Pique, Cesc Fabregas, Diego Capel, Javi Garcia, Andonio Adan, Mario Suarez, Esteban Granero...

Top Komentari

EdwinPol
Jel ovo Benzema s brojem 8 hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti