"Dođi kod nas, možeš piti, izlaziti, raditi šta hoćeš, ja ću te pokrivati"

Kako je Sampaoli nagovorio veliku zvijezdu?

"Dođi kod nas, možeš piti, izlaziti, raditi šta hoćeš, ja ću te pokrivati"

A. Čaušević

Jorge Sampaoli je jedan od najkarizmatičnijih stručnjaka na svijetu. Većinu karijere je proveo u Južnoj Americi, dok je evropski izlet imao u Sevilli. 

Osim što na dosta teatralan način vodi utakmice, čini se da Sampaoli ima i čudne metode za dovođenje igrača. Otkrio je to Samir Nasri prilikom svogo dolaska u Sevillu.

Francuz je tada u Anadaluziju stigao kao velika zvijezda iz Premiershipa gdje je uspješno igrao za Arsenal i Manchester City. Sampaoli mu je dopustio da radi šta hoće sao da potpiše.

"Sampaoli me toliko volio da mi je rekao: 'Dođi u Sevillu, možeš piti, izlaziti, raditi šta hoćeš, ja ću te pokrivati pred klubom. Od tebe tražim samo da budeš dobar na terenu", kazao je francuski veznjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutni član Anderlechta je otkrio kako je sa Sampaolijem tokom boravka u Sevilli postao dobar prijatelj.

"Imao sam s njim prijateljski odnos. On je bio prijatelj, a ne trener. Učinio je da slušam njegove govore iako nisam razumio španski", kazao je Nasri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi