Junak kultnog sarajevskog derbija živi i radi u Austriji te igra fudbal i futsal: "Samo bordo boja!"

Samir Nuhanović govorio za SportSport.ba

Junak kultnog sarajevskog derbija živi i radi u Austriji te igra fudbal i futsal: "Samo bordo boja!" · Intervju

A. Čaušević

Na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:30 po 144. put snage će odmjeriti dva najveća bh. kluba, Sarajevo i Željezničar. 

Tokom prošlosti Bordo i Plavi momci su odigrali veliki broj utakmica koje se prepričavaju, navijači oba rivala mogu nabrojati niz nezaboravnih pobjeda. Međutim, utakmice koje predstavljaju jubilej se obično pamte na duži period.

U prethodna 143 duela Željezničar je nešto uspješniji sa 45 pobjeda, dok je Sarajevo slavilo u 43 navrata. Neriješenim rezultatom okončano je 55 susreta, a ukupna gol-razlika je na strani Željezničara (176:172).

Tako je bilo i sa 100. vječitim derbijem koji je odigran 2012. godine. Domaćin je bilo Sarajevo koje je na kraju i odnijelo pobjedu sa 1:0. Strijelac gola je bio Samir Nuhanović.

"Atmosfera koja je bila za taj derbi to se ne može opisati, nadam se da će se to ponoviti, iako posljednji derbiji nisu bila očekivanja kao što je bilo na 100. derbiju kada se 'zapalio' stadion", govori Nuhanović za SportSport. prisjećajući se tog susreta.

Nuhanović trenutno živi, radi i igra fudbal i futsal u Austriji, ali je srcem i dalje vezan za bordo boju.

Oglasi

"Lijep je osjećaj nakon gola i lijepog derbija, taj osjećaj se ne može zaboraviti. Uvijek kad je derbi sjetim se toga. To će me uvijek pratiti u životu. Samo bordo boja!"

I dalje prati bh. fudbal. Vjeruje da će Sarajevo slaviti u derbiju.

"Pratim svaki vikend bh. fudbal. I jedni i drugi su u nekoj krizi, ali bi ipak dao prednost Sarajevu jer imaju malo širi roster. Mislim da bi to moglo presuditi da Sarajevo dobije.
Poslije kiksa protiv Leotara moraju negdje proraditi, mislim da će to biti protiv Željezničara."

Prije godinu je zadobio tešku povredu koljena. Vratio se ranije od očekivanog te je trenutno u dresu Dellacha sa 16 golova najbolji strijelac Karntner lige.

"Najbolji sam strijelac lige, a cijelog regiona, to je četvrta liga. Jako sam zadovoljan svojim učinkom, pošto je bila korona, nije bilo opcija da se fokusiram na teretanu i uglavnom sam trenirao kući individualno."

Oglasi

"Prve prognoze su bile da ću se vratiti nakon godinu, ali sam se uspio vratiti nakon šest mjeseci, tako sam presretan zbog svega."

Osim fudbala ovaj 33-godišnjak igra i futsal.

"Tri godine sam bio u Murexinu iz Beča, tri godine zaredom smo osvajali titule i Kup, bio sam najbolji igrač. Sada sam preuzeo ekipu u drugoj ligi, bit ću trener i igrač."

Još uvijek je angažovan i u jednoj lokalnoj autokući.

"Volja, želja, uvijek se nađe vremena. Radim od 8 ujutro do 4 ili 5 popodne, navečer imam treninge ili futsala ili fudbala, tako da se nađe vremena iako sam svaki dan pretpan."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Supruga Almasa te djeca Tajra i Adin su mu najveća podrška.

"Bez njih sigurno ne bi ovako išlo, oni su mi najveća podrška. Moja supruga je iz Gradačca dolazim u Bosnu, a moj rodni kraj je Cazin. Kada imam vremana dođem i do Sarajeva", kazao je Nuhanović na kraju razgovora za naš portal.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ko_si_ti
Sve dok bude ovakvi junaka necemo mi dalje od 3. pretkola
8 6
Ko_si_ti
Jel ovo onaj sto je slucajno dao go na derbiju ?? Niko se nije nadao golu pa cak ni on hahahahaha
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi