Kada će Radovac ponovo na teren?

Već dugo nije u kadru

Kada će Radovac ponovo na teren?

A. Čaušević

Praktično od početka sezone Samir Radovac nije u kombinacijama za mečeve.

Pod vodstvom Feđe Dudića Radovac je bio jedan od najboljih igrača Premijer lige, dok je svojom borbenošću i predanošću zaslužio i kapitensku traku Veleža.

Bio je nositelj igre ekipe koja je Rođenim donijela prvi trofej nakon agresije na BiH, ali čini se da je s osvojenim Kupom BiH počeo da blijedi njegov sjaj u dresu mostarskih Crvenih.

Radovac je novu sezonu počeo kao kapiten, odigrao je meč prvog kola protiv Posušja te dva meča kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Hamruna sa Malte.

Poslije toga sjajni veznjak muku muči sa povredama. I baš kada bi se očekivao povratak, uslijedio bi novi problem.

Samir Radovac
Samir Radovac FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

6 nastupa
1 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Zvanične informacije govore da je Radovac počeo trenirati, ali da se ponovo razbolio te da ga prema svemu sudeći neće biti i u narednim utakmicama.

Bivšem igraču Sarajeva i Olimpika ugovor ističe na kraju sezone, bilo je nekih nagovještaja da bi se saradnja mogla produžiti, ali nakon posljednjih dešavanja sve se izjalovilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je u proteklom periodu doživio vidljive promjene na svim klupskim nivoima što se na neki način odrazilo i na rezultate pošto je ekipa u donjoj polovini tabele.

Ipak, treba priznati da tokom cijele polusezone Rođeni imaju ogromnih problema sa povredama i svakako je izostanak nekih igrača uz neigranje na svom stadionu također jedan od razloga zašto je u 11 utakmica osvojeno 13 bodova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Momak je tesko bolestan i suzdrzite se od glupih komentara. Samire Mostar je uz tebe
6 1
Hasimaga
Takav je revolveras bio i u Sarajevu, dvije tekme dobar pa ga pola godine bole ledja
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije