Samir Zeljković: Oporavak teče odlično, ponosan nam na rezultate koje ostvaruju moji suigrači

Sjajni veznjak oporavlja se od rupture križnog ligamenta

Samir Zeljković: Oporavak teče odlično, ponosan nam na rezultate koje ostvaruju moji suigrači

Mostarskom Veležu u posljednje vrijeme ide sve bolje i ako se za ikog može reći da je najugodnije iznenađenje Premijer Lige BiH sigurno su to nogometaši ovog mostarskog kluba. 

Rođeni su u nizu od 5 utakmica bez poraza, a čak 4 puta u tih 5 navrata igrači Feđe Dudića teren su napustili uzdignute glave. Dudić iz ovog tima izvlači možda i više od maksimuma, no ne treba zaboraviti momka koji je do nesretnog trenutka kada se 23.11.2019. ozlijedio u utakmici protiv Sarajeva bio jedan od nositelja igre Veleža. 

Ruptura prednjeg križnog ligamenta značila je i automatski kraj sezone za ovog 23-godišnjeg Sarajliju, no Samir je odmah nakon operacije krenuo s rehabilitacijama i pripremama za povratak na teren. Samira smo "uhvatili" upravo poslije treninga te je ovaj vezni nogometaš Veleža za SportSport.ba govorio o svom oporavku, ali i prokomentirao sjajne predstave svojih suigrača:

"Stvarno sam zadovoljan svojim dosadašnjim tokom oporavka" - otpočeo je Zeljković i dodao: "Ove sedmice sam počeo trčati i kroz svaki trening osjetim veliki napredak u svojoj snazi i fizičkoj spremi. Za nekih 4-5 sedmica bih treabao na još jednu, finalnu kontrolu i nakon toga bih trebao dobiti zeleno svjetlo za povratak na terene. Očekujem da u junu mjesecu  budem u potpunosti spreman za treninge i utakmice" - govori Samir ove odlične vijesti kako za njega tako i za FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Samire, Veležu ide odlično u posljednje vrijeme?

"Moj klub Velež odlično igra ovu polusezonu. Meni je iskreno jako žao što nisam s momcima na terenu, no ponosan sam na svoj tim i njihove dosadašnje rezultate. U nama se vidi želja za pobjedom svaku utakmicu i mislim da trener Feđa Dudić radi odličan posao s nama" - kazao je za SportSport.ba Zeljković koji je svojim igrama i zalaganjem na terenu za kratko vrijeme postao ljubimac navijača i simpatizera mostarskog Veleža. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
samo jako moj Fed......
1 9
adaStolac
Koji si ti bolesnik u pm
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi