Samira Hurem: Kostur tima ostaje isti, za budućnost imamo dva plana
Bordo dame dominirale i ove polusezone u Premijer ligi za žene

SFK 2000 želi novu titulu prvaka

Samira Hurem: Kostur tima ostaje isti, za budućnost imamo dva plana

S. Mlaćo

Tim SFK 2000 prvi dio sezone završio je iznimno uspješno. Djevojke predvođene trenericom Samirom Hurem nalaze se na prvom mjestu sa 31 osvojenim bodom u okviru Premijer ženske lige.

Tim povodom Hurem je govorila za službenu stranicu FK Sarajevo, a dotakla se i planova za naredni period.

Polusezonu ste završili uspješno, ekipa je na prvom mjestu sa 31 osvojenim bodom. Osvrt na sezonu, jeste li zadovolji postignutim?

"Naš cilj svake sezone jeste da budemo na prvom mjestu. Obzirom da je to u dosadašnjem dijelu sezone postignuto, svakako da smo zadovoljni. Ipak, mi smo takav tim da i kad pobjeđujemo utakmice i postižemo mnogo golova, uvijek imamo nešto da ispravimo i poboljšamo. U narednom periodu ćemo intenzivno raditi na ispravljanju grešaka, a zato i jesmo najbolje. Bliži nam se kraj 2018. godine, a ja moram istaći da je ovo bila zaista uspješna godina. U maju smo kući donijele još jednu duplu krunu, a do kraja septembra smo iza sebe imale najuspješniji nastup u UEFA Ligi prvaka do sada. Tri pobjede u grupnoj fazi su pokazatelj da smo izuzetno dobar tim u evropskom društvu najboljih, a činjenica da smo na stadion Asim Ferhatović-Hase dovele tim kakav je Chelsea FC je najveći uspjeh bosanskohercegovačkog klupskog fudbala u poslijeratnoj historiji.

ŽNK Iskra je na drugom mjestu sa tri boda manje. Smatrate li da je ove sezone poboljšana kvaliteta ženskog fudbala?

"Iskra je ove godine pokazala nešto što je u dosadašnjim sezonama Premijer lige BiH nedostajalo, a razlog tome je što imaju jednu mladu i perspektivnu trenericu sa kojom su se mnogo bolje povezale i kojoj vjeruju. Upravo je to ono što i UEFA želi, kvalitetne žene na liderskim pozicijama. Kvalitet samih utakmica jeste mnogo bolji i to nas ohrabruje jer je snažno domaće takmičenje najvažniji preduslov za napredak, ali se iskreno nadam da će i strukture i organizacije klubova to početi pratiti, jer to nažalost za sada nije slučaj.

Koji su vam planovi u narednom periodu?

"Za naredni period imamo dva plana. Prvi je vezan za naše sportske rezultate, a to će kao i do sada biti osvajanje duple krune, te ulazak u novu sezonu UEFA Lige prvaka. Drugi plan nam je međutim podjenako važan. Možda čak i važniji. Sa krajem 2018 završen je ciklus našeg strateškog plana 2016-2018. Upravo smo u fazi evaluacije i analize šta je od zadanih ciljeva ispunjeno, a šta ne. Već mogu reći da smo postigli bolje rezultate od planiranog i zbog toga smo jako sretni. Sada ćemo se fokusirati na izradu novog strateškog plana za trogodišnji period i to će biti naš glavni dokument i put kojim želimo ići. Možemo očekivati da će se SFK 2000 Sarajevo transformisati u još bolji i uspješniji kolektiv".

Kada ekipa započinje sa pripremama?

"Iako se Premijer liga BiH nastavlja tek u martu, mi smo već počele sa pripremama. Djevojke su imale pauzu od skoro mjesec dana, a od utorka smo već počele sa uvodom u rad i trenažni proces. Da li je to rano? Naravno da ne! Šampionski uspjesi se postižu samo kontinuranim radom. Zimski san za nas nije opcija".

Imate li želja u ovom prelaznom periodu? Da li su planirani neki transferi?

"Velikih promjena sigurno neće biti, pa će kostur tima sasvim sigurno ostati isti. Možda bude nekih manjih korekcija ali ima još vremena do prelaznog roka kada ćemo imati jasniju sliku u kojem sastavu ulazimo u narednu polusezonu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti