Bivši dragulj Sarajeva sreću našao u Sloveniji: "Novac mi je nebitan, želim igrati i napredovati"
U Gorici su uvjereni kako će mladi Semir Smajlagić nakon Rifeta Kapića biti taj na kojem će klub napuniti kasu u budućnosti (Foto: ND Gorica)

Semir Smajlagić govorio za SportSport.ba

Bivši dragulj Sarajeva sreću našao u Sloveniji: "Novac mi je nebitan, želim igrati i napredovati" · Intervju

Bez ijedne zvanične utakmice u dresu prvog tima FK Sarajevo, jedan od najtalentovanijih juniora Semir Smajlagić je u februaru ove godine odlučio raskinuti ugovor i karijeru graditi van granica BiH.

Za Smajlagićeve usluge su se interesovali brojni klubovi, ponajviše švicarski St. Gallen, ali kako nije uspio da dobije radnu dozvolu na kraju je prihvatio poziv iz Slovenije i potpisao višegodišnji ugovor s Goricom. Došao je u sredinu u kojoj je dobio sve uslove kako bi se pravilno razvio i došao tamo gdje mu se i predviđa, a u slovenačkom klubu su uvjereni da će upravo Smajlagić nakon Kapića biti taj koji će napuniti klupsku kasu. Uostalom, od toga Gorica i opstaje.

"Već gotovo godinu dana sam u Gorici. Kada tako mladi dolazite u drugu državu, srećom ne toliko daleko, jako je bitno da vas prihvate svi u klubu. Svi su mi pomogli, osjećam se stvarno lijepo u Gorici, još samo da se izborim za veću minutažu i da krenu golovi. Onda će to tek biti kako treba", javio se iz Slovenije 20-godišnji Semir Smajlagić, koji priznaje da tako mladom momku nije lako živjeti samom u drukčijem okruženju.

"U početku jeste bilo teško, nedostaju vam roditelji, prijatelji..., ali s vremenom upoznate nove ljude i bude lakše. Uostalom, nogometaš sam, izabrao sam taj poziv i moram se znati nositi sa svim tim odricanjima ukoliko želim da jednog dana ostvarim ono što sam zacrtao."

Do sada je Smajlagić za Goricu postigao i četiri pogotka.

"S onim što sam dosad pokazao sam poprilično zadovoljan s obzirom da i nisam baš mnogo igrao, ali, polako, bit će to još puno bolje kako vrijeme bude odmicalo. Imam vjere i samopouzdanja u sebe."

Smajlagić kaže kako je, s obzirom na blizinu, bilo i nekoliko italijanskih klubova koji su pratili njegove igre.

"Bilo je interesovanja iz Italije, gledali su me neki klubovi, ali ništa konkretno da sada mogu nešto detaljnije o tome pričati. Vidjet ćemo. Trenutno sam fokusiran na Goricu, novac mi uopšte nije na prvom mjestu, već samo da imam kontinuitet, da igram i napredujem kao igrač. Takav stav ima i moj agent Josip Pervan. Ostalo će doći s vremenom..."

Ranije je igrao za juniorsku reprezentaciju BiH, nada se kako će i Vinko Marinović obratiti pažnju na njega.

"Svako neka radi svoj posao, selektor svoj, ja ću svoj. Ako se procijeni da svojim kvalitetom mogu pomoći mladoj reprezentaciji BiH, niko sretniji od mene ne bih bio kada bi stigao taj poziv. Igrati za svoju zemlju je, ipak, nešto posebno."

Za Sarajevo ga danas vežu samo lijepe uspomene.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Nije mi bilo lako otići, proveo sam tu jedan prelijep period, ali kada ne dobijate minutažu kakvu želite onda vam ne preostaje ništa drugo nego da tražite sreću u drugoj sredini. U periodu kad sam ja bio u klubu mlađim igračima se i nije davalo mnogo šanse. Bez obzira, Sarajevo je odličan klub i redovno njihove pratim igre. Nadam se da će sada biti i prvaci", istakao je Smajlagić na kraju razgovora.

Dres Gorice u prošlosti je nosio i bivši reprezentativac BiH Enes Demirović koji je u ovom klubu stekao status igračke legende.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi