Samiru Memiševiću novo priznanje u Holandiji

Blista u dresu Groningena

Samiru Memiševiću novo priznanje u Holandiji

Samir Memišević se nalazi među deset najboljih odbrambenih igrača u holandskom šampionatu. 

Iako Groningen ne stoji najbolje na tabeli, Memišević je opravdao uloženi novac i dosad je na visokom nivou odigrao gotovo sve utakmice za svoj tim.

To uostalom potvrđuju i pisanja tamošnjih medija, a jedan sportski list ga je uvrstio među najučinkovitije defanzivce Eredivisie. Memišević je dosad odigrao 768 minuta i u 86 duela uspješnost se procjenjuje na 68,6 odsto. 

Među najboljih deset svoje mjesto su još našli: Ron Vlaar (AZ), Ridgeciano Haps (AZ), Thomas Meissnger (ADO), Terence Kongolo (Feyenoord), Nicolas Isimat-Mirin (PSV), Ramon Leeuwin (Utrecht), Mikael Dyrestam (NEC), Michel Breuer (Sparta), Darryl Lachman (Willem). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi