Sammir otkriva zašto je za njega Top 3 igrač: 'Ja idem prema njemu, on jedan dodir, ja nazad...'

Nekadašnji igrač Dinamo Zagreba

Sammir otkriva zašto je za njega Top 3 igrač: 'Ja idem prema njemu, on jedan dodir, ja nazad...'

Brazilac Sammir nedavno je gostovao u Podcast Inkubatoru i to prilikom govorio o brojnim detaljima iz svoje karijere. 

33-godišnji fudbaler, koji danas igra za Lokomotivu Zagreb, tokom karijere imao je priliku igrati u španskoj La Ligi. Nosio je dres Getafea i igrao protiv nekih od najboljih igrača svijeta.

Kada ga je voditelj upitao da nabroji trojicu najboljih s kojima je bio na terenu, bilo da su iz njegove ili protivničke momčadi, on nije imao puno dilema:

"Messi, Xavi i Busquets", kazao je Sammir a onda obrazložio šta ga je najviše impresioniralo kod ovog posljednjeg:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ja sam ga čuvao. Idem prema nju, on odigra jedan dodir i ja se moram vratiti. Ja idem opet prema njemu, on dva dodira i ja opet nazad. Kužiš me, umoriš se. Ne možeš doći do duela s njim. Kad ideš bliže njemu, on je već dodao, ne možeš ga uhvatiti. Jednostavno, ne možeš... On zna da je fizički slabiji, svjestan je... Kada igraš protiv njega naučiš nešto iako te frustrira...".

Inače, u La Ligi Sammir je odigrao 32 utakmice, postigao jedan gol i dodao pet asistencija. Najslavnije dane proveo je u Dinamo Zagrebu s kojim je osvojio čak osam titula prvaka Hrvatske. Igrao je i za reprezentaciju Hrvatske i to u sedam navrata.

Top Komentari

JJ90
Kasnite sa "ekskluzivom"
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi