Sammir: Sedam godina sam se zaj*bavao u Dinamu i igrao koliko treba da budem najbolji

Rekao je da će Bjelica za njega uvijek biti mali trener

Sammir: Sedam godina sam se zaj*bavao u Dinamu i igrao koliko treba da budem najbolji

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Sammir trenutno je član zagrebačke Lokomotive, a najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Dinama.

Sammir je za Dinamo igrao više od sedam godina, a u klub je stigao još 2007. godine iz Atletico Paranensea. Nakon odličnih sedam sezona Dinamo ga je početkom 2014. godine prodao Getafeu za 2.5 miliona eura.

Ovaj 33-godišnjak je čak odlučio da zaigra i za reprezentaciju Hrvatske za koju je debitovao 2012. godine. U dresu Vatrenih odigrao je svega sedam utakmica, te se nije baš pokazao.

Nakon što je napustio Dinamo njegova karijera nije išla baš kako je očekivao. Sammir čelnicima Dinama najviše zamjera što ga nisu željeli prodati dok je bio na vrhuncu i tvrdi da su ga tada tražili PSG, Valencia, Monaco, Werder...

Sammir je bio gost Nogometnog podcasta u kojem je iskreno govorio o svojoj karijeri. No, ono što je najviše iznenadilo javnost jeste njegova izjava da tokom tih sedam godina u Dinamu nije igrao na svom maksimumu.

"Ja sam profesionalizam vidio tek kada sam došao u Getafe. Sedam godina sam se zaj*bavao u Dinamu i igrao koliko mi je trebalo da budem najbolji", rekao je Sammir.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On je priznao da se nakon avanture u Kini trebao vratiti u Dinamu, ali da ga je Nemanja Bjelica zeznuo, te je na kraju završio u Sport Recifeu iz kojeg je došao u Lokomotivu.

"Trebao sam se po treći put vratiti u Dinamo. Razgovarao sam sa Zdravkom Mamićem koj je htio da me vrati, čak je i Bjelica to htio. Onda mi se nisu javljali, a Zdravko mi je rekao da me Bjelica ne želi. Zbog toga će on za mene uvijek biti mali trener. U lice mi je mogao reći da me ne želi u klubu", dodao je Sammir.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi