Sammir ponovo u HNL-u, ali ne u Dinamu

Filho se zaželio Hrvatske

Sammir ponovo u HNL-u, ali ne u Dinamu

Brazilac s hrvatskim pasošem Jorge Sammir Campos Cruz ponovo će igrati u HNL-u, pišu mediji iz susjedstva.

Fudbaler koji je najveći trag ostavio u Dinamu razišao se s brazilskim Sport Recifeom, a iako ima u ovom momentu ima nekoliko ponuda, ponajviše iz arapskog svijeta, navodno se zaželio Hrvatske.

Iako se špekulisalo kako bi Sammir mogao potpisati za Istru, posljednje informacije Sportskih novosti govore kako će sljedeća stanica u njegovoj karijeri vjerovatno biti - Lokomotiva. Informacija je to koja u susjedstvu djeluje kao transferna bomba, no isti izvor navodi da se oko tog angažmana vode ozbiljni razgovori i da je pitanje dana kada će cijeli posao biti realizovan.

Olakšavajuća okolnost po Lokomotivu je to što Sammir može doći bez odštete, a i on sam insistira na povratku u Hrvatsku, gdje je prethodno kao fudbaler Dinama osvojio mnoštvo trofeja i samim tim napravio ime u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Lokomotiva vidi 'Filhu' kao idealnu zamjenu za Luku Ivanušeca koji je preselio u Dinamo, a ostalo je navodno još da se dogovore sitni detalju, uključujući i one koji se tiču plate samog fudbalera.

Od odlaska iz Dinama ovaj iskusni fudbaler je nastupao još u Španiji i Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije