Samo čudo ostavlja Džeku i Grafitea među rekorderima

Pada rekord Bundeslige?

Samo čudo ostavlja Džeku i Grafitea među rekorderima

Napadački tandem Bayern Munchena Robert Lewandowski - Thomas Muller nerješiva je enigma za sve odbrane u Bundesligi.

Poljski reprezentativac je trenutno prvi strijelac lige sa 24 pogotka, dok je njegov saigrač treći na listi sa pet golova manje. U zbiru, Lewandowski i Muller su zajedno postigli 43 gola i daleko su najefikasniji dvojac u ligi.

Bayernovi napadači bi u preostalih osam kola mogli oboriti rekord koju su u sezoni 2008/2009. postavili Edin Džeko i Grafite, koji su tada sa Wolfsburgom osvojili titulu prvaka i kombinovano postigli čak 54 gola.

Grafite je tu sezonu okončao kao prvi topnik lige sa 28 pogodaka, dok je naš napadač dodao dva gola manje. Senzacionalni Wolfsburgov tandem je tada srušio rekord Gerda Mullera i Ulija Hoenessa, koji su u sezoni 1972/1973. zajedno postigli 53 gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako je suditi po trenutnoj formi Roberta Lewandowskog i Thomasa Mullera, neće biti nikakvo čudo ako u preostalih osam kola zajedno ne postignu 12 golova. Bolje rečeno, bilo bi čudo kada bi Džeko i Grafite ostali rekorderi i nakon završetka aktuelne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi