Samo da tog dana kiša nije padala

Kako je United ostao bez Ronaldinha

Samo da tog dana kiša nije padala

E. Škorić

Bivši igrač Manchester Uniteda Quinton Fortune naveo je bizaran razlog zbog kojeg je Ronaldinho odbio doći na Old Trafford.

Brazilac koji je godinama oduševljavao nogometnu javnost igrama u Barceloni, mogoa je da završi u Manchesteru, ali transfer se nikada nije dogodio. Da, zvučat će vam nevjerovatno, ali vrijeme je razlog zašto je Dinho odbio Crvene vragove.

"Kad je Ronaldinho dolazio na pregovore, bilo je očajno vrijeme. Iako je bilo ljeto, padala je kiša i bilo je tmurno. Manchester sam po sebi nije pretjerano lijep grad i njemu se cijela ta atmosfera nije svidjela", ispričao je Fortune, koji je tada nosio dres Uniteda.

"Da su ga doveli dan prije ili kasnije, mislim da bi priča potpuno drukčije završila", dodao je Fortune. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Slavni Ronaldinho je u Gremiju počeo karijeru, pa je igrao za PSG, Barcu, Milan, Flamengo, At. Mineiro, Queretaro, Fluminense... Tri nastupa nedostajala su mu do 100 u dresu Brazila, u kojem je postigao 33 pogotka i s kojim je bio prvak svijeta 2002. godine. Osvajao je Seriju A, Ligu prvaka s Barcom, dva puta La Ligu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi