Samo dvojica igrača Barcelone su nakon debakla pozdravila navijače svog kluba

Ostali pobjegli u svlačionicu

Samo dvojica igrača Barcelone su nakon debakla pozdravila navijače svog kluba

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone doživjeli su šokantan poraz na Anfieldu od Liverpoola (4:0) i nisu uspjeli da se plasiraju u finale Lige prvaka.

Barcelona je u prvoj utakmici polufinala prije sedam dana slavila na svom terenu sa 3:0 i mnogi su mislili da su sigurno u finalu. Međutim, Liverpool je fantastičnom igrom uspio da sve to nadoknadi i zasluženo se plasira u finale.

Igrači katalonskog kluba bili su u očaju nakon što je sudija svirao kraj i samo su odjurili ka svlačionici. Rijetki od njih su čestitali igračima Liverpoola na pobjedi, a samo dvojica su na kraju otišli i pozdravili navijače na kraju.

Barcelona je imala podršku oko 2800 navijača na Anfieldu koji su itekako ljuti napustili stadion. Ponajviše zbog činjenice da ekipa nije došla da ih pozdravi nakon svega jer su samo pobjegli u svlačionicu.

No, Mundo Deportivo prenosi da su samo dvojica igrača došli do tribine na kojoj su bili navijači Barce i pozdravili ih, a to su bili Sergio Busquets i Marc-Andre ter Stegen.

Valverde je bivši: Barcelona već pronašla novog trenera?

Na Camp Nou se danas održava hitna sjednica na kojoj će Valverde biti glavna tema i španski mediji vjeruju da će mu klub saopštiti da na kraju sezone napušta klupu katalonske ekipe.

Naravno, već su počele špekulacije o tome ko bi mogao biti novi trener Barcelone. Kako piše ESPN na meti Katalonaca nalazi se trener Ajaxa, Erik ten Hag, koji je s holandskim timom na senzacionalnom putu ka finalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno, Barcelona želi da dovede Ten Haga koji bi se sigurno dobro uklopio u tim s obzirom na svoju filozofiju fudbala. Također, u prilog ide i činjenica što će vjerovatno dvojica igrača Ajaxa karijeru nastaviti u Barci ovog ljeta.

Frenkie de Jong je već potpisao za Blaugranu, a njegovim stopama će najvjerovatnije i Matthijs de Ligt. Dolaskom dvojice najvažnijih igrača Ajaxa sigurno da ni Ten Haga neće biti teško nagovoriti da karijeru nastavi na klupi Barce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi