Valverde je bivši: Barcelona već pronašla novog trenera?

Turbulentno na Camp Nou

Valverde je bivši: Barcelona već pronašla novog trenera?

E. Čaušević

Čelnici Barcelone sazvali su hitnu sjedinicu na kojoj će biti raspravljano o sudbini Ernesta Valverdea nakon debakla protiv Liverpoola.

Barcelona je ispala u polufinalu Lige prvaka nakon što su sinoć na Anfieldu poraženi sa 4:0 iako su u prvoj utakmici na svom terenu uspjeli da slave s ubjedljivih 3:0.

Ipak, Barca nije zadržala prednost i drugu godinu zaredom je na šokantan način završila takmičenje u Ligi prvaka. Prošlog ljeta Valverde je dobio podršku od kluba, ali je teško očekivati da će se to desiti i ovaj put.

Na Camp Nou se danas održava hitna sjednica na kojoj će Valverde biti glavna tema i španski mediji vjeruju da će mu klub saopštiti da na kraju sezone napušta klupu katalonske ekipe.

Naravno, već su počele špekulacije o tome ko bi mogao biti novi trener Barcelone. Kako piše ESPN na meti Katalonaca nalazi se trener Ajaxa, Erik ten Hag, koji je s holandskim timom na senzacionalnom putu ka finalu Lige prvaka.

Navodno, Barcelona želi da dovede Ten Haga koji bi se sigurno dobro uklopio u tim s obzirom na svoju filozofiju fudbala. Također, u prilog ide i činjenica što će vjerovatno dvojica igrača Ajaxa karijeru nastaviti u Barci ovog ljeta.

Frenkie de Jong je već potpisao za Blaugranu, a njegovim stopama će najvjerovatnije i Matthijs de Ligt. Dolaskom dvojice najvažnijih igrača Ajaxa sigurno da ni Ten Haga neće biti teško nagovoriti da karijeru nastavi na klupi Barce.

Valverde dao kratak odgovor na pitanje da li će ostati trener Barcelone

Ni sam Valverde ne može da objasni šta se njegovim igračima desilo u Liverpoolu, pa su izgubili s 4:0 i ostali bez finala Lige prvaka.

"Još si međusobno pokušavamo objasniti što se dogodilo. Liverpool je krenuo žestoko od početka kako smo i očekivali, zabili su prvi gol i onda smo mi krenuli napadati. Drugi gol nas je pogodio, bili su agresivni i to nas je uništilo", izjavio je Valverde, pa je dodao:

"Drugi nas je uništio, a onda je došao i treći. Nismo iskoristili šanse koje smo imali, nema izgovora, bili su bolji i pobijedili nas s 4:0".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li ovaj meč odlučiti o Valverdeovoj sudbini u Barceloni? Da li će ostati trener?

"Ne znam kako će to utjecati na moj status, ali kao trener moram preuzeti odgovornost".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJAA___
Kako vas nije stid..pisali ste da ce Kovac biti bivsi, pa jucer ce Tuchel biti bivsi, sad Valverde..po vasim tekstovima Ter Hag ce sljedece sezone voditi Bayern, PSG i Barselonu u isto vrijeme...SLONOVI..
5 0
Dino_2000
Neće uzeti ni kup kralja.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi