Samo jedan bh. fudbaler među 100 najboljih

Lista Daily Maila

Samo jedan bh. fudbaler među 100 najboljih

Midhat Šljivak

Engleski Daily Mail odlučio je napraviti listu najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku.

Lista od 100 najboljih fudbalera na planeti još nije došla do kraja, ali među njima je i jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Radi se o veznjaku Juventusa Miralemu Pjaniću, kojeg je Daily Mail postavio na 96. mjesto najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku.

"Možda su njegovi slobodnjaci u prvom planu, ali Pjanić pokazuje mnogo više od spektakularnih golova iz slobodnih udaraca. Bosanac brzo razmišlja, brzo predaje loptu što je značajno za igrače sredine terena. Njegov prelazak u Juventus bi mu konačno mogao donijeti trofeje koje njegov talenat zaslužuje", stoji u opisu Daily Maila.

Svakako je velika čast imati fudbalera među najboljih 100 u svijetu, ali Pjanić je realno mogao zauzeti i koju poziciju više u odnosu na 96. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi