Asmir Begović ostaje u Premiershipu, ali mijenja tim?
Sezona za zaborav je iza bh. golmana. Izgubio je mjesto na golu Bournemoutha, ali i mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine (Foto: EPA)

Odlazi iz Bournemoutha

Asmir Begović ostaje u Premiershipu, ali mijenja tim?

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović će po svemu sudeći napustiti redove Bournemoutha u ljetnom prelaznom roku.

Begović iza sebe ima poprilično razočaravajuću sezonu. Mjesto među stativama je izgubio od 39-godišnjeg Poljaka Artura Boruca, a već se u ovom timu najavljuje dovođenje novog čuvara mreže.

Prva želja menadžera Eddieja Howea je golman Stokea Jack Butland. Međutim, njegova cijena od 30 miliona funti navela je rukovodstvo Bournemoutha da ponudi Begovića u zamjenu, ali takav rasplet situacije bh. čuvar mreže nema namjeru da prihvati.

Ipak, u engleskim medijima se pojavila informacija kako bi Begović mogao otići u redove drugog kluba, ali i da bi mogao ostati u Premier ligi.

Navodno, ekipa Wovlerhamptona bi rado vidjela 31-godišnjeg Trebinjca kao rezervu za reprezentativca Portugala Ruija Patricija. Pokušat će s tom ponudom doći pred Begovića i čekat će njegov odgovor.

Wolvesi će vjerovatno ostati bez Johna Ruddyja. On je izrazio želju za odlaskom, a umjesto njega ovaj tim bi rado angažovao Begovića.

Asmir Begović je prvi na listi na kojoj niko ne želi biti

Engleski mediji objavili su statistiku golmana koji su direktni krivci za primljene golove svog tima.

Ova lista će sigurno razočarati bh. golmana Asmira Begovića kojem ove sezone u Bournemouthu jednostavno ništa ne ide kako je planirao. Prvo je izgubio mjesto prvog golmana, a kada se vratio na gol nije baš briljirao.

Begović je trenutno prvi na listi golmana koji su direktni krivci za golove svog tima, a bh. golman je skrivio pet golova. Iza njega drugi je Jordan Pickford iz Evertona sa četiri kobne pogreške.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iznenađujuće da je treći Alisson Becker koji je krivac za tri primljena gola Liverpoola, te dijeli ovo mjesto sa Martinom Dubravkom i Berndom Lenom.

Top Komentari

Mica
nece niko tarabe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi