De Rossi: Donio sam odluku, konačna je

Završio igračku karijeru

De Rossi: Donio sam odluku, konačna je

E. Škorić

Daniele De Rossi službeno je objavio odlazak u mirovinu u 36. godini.

De Rossi je 18 godina proveo u Romi, ali mu ljetos nije produžen ugovor na Olimpicu, pa je otišao kao slobodan igrač u Boca Juniors. Nakon pola godine provedene u Argentini, vraća se kući i napušta nogometnu karijeru.

"Ne, ne radi se o ozbiljnoj povredi ili nečemu sličnom, jednostavno osjećam potrebu da se vratim porodici. Posebno mi nedostaje kćer. Donio sam odluku, konačna je", poručio je De Rossi na press konferenciji večeras.

„Svi su me pokušavali uvjeriti u suprotno, ali odluka je donesena i u tome nema ništa čudno. Ovdje ostavljam dio svog srca, jer niko ne može shvatiti što znači igrati na Bomboneri i biti u svlačionici Boce. Ovo je jedinstveno iskustvo. Dočekali ste me kao brata ovdje i to nikad neću zaboraviti. Nastavit ću gledati Bocine utakmice i siguran sam da ću se ubuduće vratiti na tribine", tvrdi De Rossi, pa nastavlja:

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Uz ovaj klub koji će uvijek imati mjesto u mom srcu, napuštam i igračku karijeru. No, zasigurno ću se i dalje baviti nogometom".

De Rossi je skoro cijelu karijeru proveo u Romi, nosio je kapitensku traku i smatrao se nasljednikom Francesca Tottija, no zadesila ga je ista sudbina jer mu je klub ljetos saopštio da na njega više ne računa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi