Samo na bh. terenima: Sudiji oteo pištaljku, pa ga ogrebao po licu

Meč prekinut već u 23. minuti

Samo na bh. terenima: Sudiji oteo pištaljku, pa ga ogrebao po licu

Na terenima širom naše zemlje mogu se nerijetko vidjeti scene kakvih nema nigdje u svijetu, posebno ako se radi o takmičenju u nižim ligama.

Posljednji incident dogodio se u Drugoj ligi Republike Srpske (Zapad), tačnije na meču između Omarske i Sloge iz Doboja koji je prekinut već u 23. minuti pri rezultatu 0:0.

Glavni arbitar meča Stojan Vukota iz Gradiške je nakon jednog starta najprije uputio žuti karton nogometašu domaćih Darku Romaniću, a nakon što mu je ovaj uputio psovke i uvrede, uslijedio je crveni karton. Tada je defanzivac Omarske potpuno izgubio živce, pritrčao je arbitru i oteo mu pištaljku koju je bacio van terena, a pritom ga je fizički napao i ogrebao po licu.

U takvim okolnostima Vukota nije imao drugog rješenja osim da prekine utakmicu, koja će, po svemu sudeći, biti registrovana 0:3 u korist dobojskog kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Omarskoj, s druge strane, prijete žestoke kazne, možda čak i suspenzija terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi