Nije sve kako izgleda: Perez je glavni krivac za odlazak Zidanea

Nisu se najbolje slagali oko transfera?

Nije sve kako izgleda: Perez je glavni krivac za odlazak Zidanea

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Zinedine Zidane iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da napušta klupu Real Madrida.

Zidane je na mjestu trenera kraljevskog kluba proveo nešto manje od tri godine, ali je napravio uspjeh koji će teško ko ponoviti jer je s Realom tri godine zaredom osvajao Ligu prvaka. Ipak, samo nekoliko dana nakon finala šokirao je navijače ovog kluba odlukom da napušta Santiago Bernabeu.

Iako je Zidane poručio da je jednostavno vrijeme za nove izazove u trenerskoj karijeri španski mediji prenose da iza njegove odluke stoji potpuno druga priča. Navodno, Zidane je odlučio da napusti Kraljeve nakon nesuglasica s predsjednikom Florentinom Perezom.

Kako prenose mediji u Španiji Zidane i Perez su došli u manji sukob zbog ljetnog prelaznog roka. Zidane je želio da dovedu Edena Hazarda, ali je Perez poručio da se to neće desiti. Također, francuski stručnjak nije želio da Real dovede Davida de Geu jer je zadovoljan partijama Keylora Navasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Perez je odlučan da ovog ljeta dovede De Geu iz Manchester Uniteda i nije želio slušati Zidanea. Očito je da se to nije svidjelo francuskom stručnjaku koji je nakon svega donio odluku da napusti klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Tri godine zaredom osvajao Ligu prvaka uz veliku pomoć sudija.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi