Samo što je ušao, talentovani Isak donio tri boda Sociedadu u Vigu i prodor do vrha

La Liga

Samo što je ušao, talentovani Isak donio tri boda Sociedadu u Vigu i prodor do vrha

E. Škorić

Alexander Isak bio je junak Real Sociedada na gostovanju kod Celte.

Celta i Sociedad odigrali su meč 10. kola La Lige na Balaidosu, a gosti su novom pobjedom došli na diobu prvog mjesta sa Barcom i Atleticom, dok Real ima 18 i utakmicu manje.

Bilo je i za očekivati da će ovo biti jako teško gostovanje Baskima, ali je rezervista Alexander Isak u 82. minuti na asistenciju Odegaarda donio veliku pobjedu.

Isak je samo sedam minuta ranije ušao umjesto Williana Josea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, treba istaći da je gostima bilo lakše igrati od 66. minute, kada je Cheikh isključen u sastavu Celte zbog dva žuta kartona.

Celta je zabila samo pet golova na 10 mečeva, ima devet bodova i nalazi se u opasnoj zoni, a uz sve to ide na teško gostovanje Betisu naredno kolo, dok će Sociedad kao favorit ugostit Levante kod kuće već za tri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi