Tu je i Asmir Begović: Koga je Mourinho doveo u Chelsea pred brutalni otkaz?
Mourinho je u svom drugom mandatu potrošio dosta novca na pojačanja, a mnogi od njih su bili čisti promašaj. Samo rijetki koje je doveo se smatraju pravim pojačanjima za Plavce.

Na mnoge je uzalud bacio veliki novac i totalno promašio

Tu je i Asmir Begović: Koga je Mourinho doveo u Chelsea pred brutalni otkaz?

E. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze nastavljaju se takmičenjama u ligama širom Evrope, a mnogi s nestrpljenjem očekuju veliki derbi u Engleskoj gdje će se na Stamford Bridgeu sastati Chelsea i Manchester United.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho vraća se na stadion gdje je proveo veoma lijepe trenutke sve do otkaua 2015. godine. Mourinho je prvi put na klupu Plavaca stigao 2004. godine nakon što je s Portom postao prvak Evrope, ali je nakon tri sezone Roman Abramovič odlučio da mu se zahvali na saradnji.

Nakon velikog uspjeha s Interom tri sezone bio je u Real Madridu, ali s kraljevskim klubom nije ostvario ono što se očekivalo. I onda na ljeto 2013. godine došlo je do pomirenja s Abramovičem nakon čega se Portugalac vratio u Chelsea. Ipak, nakon osvojene titule već u narednoj je Cheslea igrao veoma loše, a po drugi put Abramovič mu je rekao da je najbolje da napusti klupu Plavaca.

Samo godinu dana kasnije Mourinho je preuzeo Manchester United, a u subotu će s Crvenim đavolima gostovati upravo na Stamford Bridgeu. Engleski mediji prisjetili su se zanimljivih pojačanja koje je Mourinho doveo tokom drugog boravka u Cheleseaju, a na većinu je bacio novac.

Mnogi od njih su većinom na posudbama, dok su samo rijetki i danas u prvom timu. Na ovoj listi nalazi se i Asmir Begović koji je stigao kao pojačanje iz Stoke Cityja, ali je nakon dvije sezone napustio klub i potpisao je za Bournemouth što je bio jako dobar potez bh. golmana. Chelsea je zaradio osam miliona funti od prodaje bh. reprezentativca.

Na listi se nalazi Nathan koji je došao iz Atletico Paranensea za 4,5 miliona funti, a od dolaska je čak šest puta išao na posudbe. Tu je i Joseph Colley koji je došao u Chelsea kao mladić, ali se nije naigrao u prvom timu. Većinom igra za rezerve i ugovor mu ističe na kraju sezone. Novac je bačen i za Danila Pantića koji je stigao iz Partizana za 1,25 miliona funti i već je na svojoj četvrtoj posudbi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak 14 miliona funti Chelsea je 2014. godine dao za Babu Rahmana koji je došao iz Augsburga. Rahman igra na svojoj drugoj posudbi jer na Stamford Bridgeu ne računaju previš na njega. Njegov ugovor ističe na kraju sezone. Mourinho je još doveo Papyja Djilobodjija (2,7 miliona funti), Michaela Hectora (4 miliona funti) i veterana Marca Ameliju (besplatno), te su oni proglašeni velikim promašajima.

Navijači Chelseaja su poručili da su jedini vrijedni uloženog novca bili Pedro koji je došao iz Barcelone za 21,4 miliona funti i koji je i danas važan član kluba, te Kenedy koji je plaćen 6,3 miliona funti Fluminenseu. Ipak, on još uvijek čeka svoju šansu u Chelseaju, a trenutno pruža jako dobre partije na posudbi u Newcastleu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Sta je “otkaua 2015”? Neka supa mozda?
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi