Samo zbog jednog čovjeka desio se transfer Dybale u Romu

Argentinac objasnio

Samo zbog jednog čovjeka desio se transfer Dybale u Romu

E. Ganibegović

Paulo Dybala ovog je ljeta promijenio klub.

Napustio je Juventus nakon isteka ugovora, no ne i Italiju. Preselio se u glavni grad ove apeninske države i potpisao za Romu u jednom iznenađujućem transferu.

Dybala je postao igrač Rome potpisavši ugovor za naredne tri sezone, uz mogućnost produženja na još jednu. 

U talijanskoj prijestolnici argentinski napadač zarađuje šest miliona eura po sezoni, čemu će se dodati bonusi za učinak, naravno, ukoliko ih zasluži.

Kako prenosi Football Italia, osvajač prvog izdanja Konferencijske lige postavio je i otkupnu klauzulu za Dybalu u iznosu od 20 miliona eura.

Također, Dybala je osigurao klauzulu u ugovoru da narednog ljeta može napustiti klub, ukoliko se on ne uspije plasirati u Ligu prvaka.

Oglasi

Nedavno je Dybala objasnio da je odlučio otići u momčad na Stadio Olimpico nakon dijaloga s Joseom Mourinhom.

Zapravo, "The Special One" je poznat po svojoj sposobnosti da uvjeri velika imena da mu se pridruže, bez obzira na veličinu ili težinu sportskog projekta.

"Jako sam sretan što ću igrati u Rimu. Bilo je lako odlučiti doći ovdje, jer sam nakon razgovora s Mourinhom bio 100% uvjeren da želim biti dio ove momčadi", rekao je Dybala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na osam dosadašnjih utakmica na kojima je nastupio u dresu Rome, Dybala je postigao četiri gola i tome dodao dvije asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Svi znamo tog covjeka. Ime mu je DOLAR a prezime EURO.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi