Dybala i Abraham donijeli Romi pobjedu

Slavlje Vučice

Dybala i Abraham donijeli Romi pobjedu

E. Škorić

Roma je u posljednja dva meča upisala poraze, a večeras je u gostima kod Empolija slavila tri boda, pobijedivši domaćina s 2:1.

U posljednjem susretu šestog kola italijanske Serije A Roma je tražila pobjedu na stadionu Carlo Castellani, ali gosti iz Rima nisu pretjerano oduševili, mada su ostvarili svoj cilj.

Poveli su eurogolom Paula Dybale u 17. minuti. Argentinac je spektakularno zabio s 20-ak metara, no Empoli je u 43. minuti postigao pogodak. Pomalo neobičan gol, a dao ga je Bandinelli i to glavom na asistenciju Stojanovića.

Roma je u nastavku pokušavala doći do pobjede, ali nije imala previše ideja u napadu, dok je Empoli strpljivo čekao svoju šansu i umalo da jednu takvu iskoristi u 70. minuti, no Akpa Akpro je u situaciji jedan na jedan pucao pored gola.

Ipak, Tammy Abraham spašava Vučicu u 72. minuti. Dybala sjajno centrira, a Abraham je natrčao i snažnim udarcem nogom loptu poslao u mrežu.

Mogao je Pellegrini ovjeriti pobjedu Rome, ali je promašio penal u 77. minuti. Na njegovu sreću, ostalo je 2:1.

Roma je upisala četvrtu pobjedu u šestom meču i sa 13 bodova zauzima to mjesto, dok je Empoli tek 16. i ima samo četiri boda.

Romi sada slijedi novi izazov u grupnoj fazi Konferencijske lige, pa će potom imati težak meč protiv Atalante na Olimpicu u 7. kolu domaćeg prvenstva. Empolija pak čeka gostovanje kod Bologne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/ItalyGunlukleri/status/1569420233105981443[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/mazok01/status/1569419952490221568[/twitter]

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi