Sampaoli govorio o Icardiju, Messiju se stvari neće dopasti

Pozvao Icardija u reprezentaciju

Sampaoli govorio o Icardiju, Messiju se stvari neće dopasti

E. Škorić

Jorge Sampaoli, novi selektor Argentine, govorio je o argentinskom napadaču Mauru Icardiju.

Icardi dugo nije bio član argentinske reprezentacije, ali ga je Sampaoli uvrstio na spisak za prijateljske utakmice protiv Brazila i Singapura. Zanimljivo, na spisku nema Sergija Aguera, dok poziv nije dobio ni Lavezzi.

"Želim da se ljudi koji su ovdje osjećaju sretno i zadovoljno. Icardi je svojim nastupima u klubu izborio poziv", kazao je Sampaoli, a neki mediji su objavili da je dolaskom Icardija nastao problem jer ga "Messi organski ne može".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Moramo da izgradimo tim koji poštuje povijest argentinskog nogometa, ako da razmatram 100 igrača. Želim one koji nose taj dres kako bi pokazali da su kvalitetni. Postoje neke poteškoće u grupi za Svjetsko prvenstvo, ali imamo sve što nam je potrebno da ostvarimo ciljeve", dodao je donedavni trener Seville i nekadašnji selektor Čilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi