Sampaoli: Kao mlad sam maštao da vodim Argentinu

AFA ga želi za selektora

Sampaoli: Kao mlad sam maštao da vodim Argentinu

Sevillin trener Jorge Sampaoli potvrdio je kako Argentinci žele da preuzme njihovu reprezentaciju. 

Fudbalska asocijacija Argentine (AFA) u potrazi je za novim selektorom nakon što je uručen otkaz Edgardu Bauzi, a kao njegov mogući nasljednik se već neko vrijeme pominje Jorge Sampaoli koji vodi špansku Sevillu. 

I sam Sampaoli je potvrdio da postoji interes Argentinaca, te da će AFA uskoro pregovarati sa Sevillom o njegovom puštanju. 

"Postoji jasna namjera moje zemlje da me ima za selektora. Još kao mladi trener sam imao tu želju, to je moj san", kazao je Sampaoli. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentina u južnoameričkim kvalifikacijama inače zauzima petu poziciju i plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju joj je upitan.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi