Sampaoli je najnepoželjnija osoba u Argentini: Jeste li vidjeli sastav koji je večeras izveo?

Nije ni čudo što su doživjeli katastrofu

Sampaoli je najnepoželjnija osoba u Argentini: Jeste li vidjeli sastav koji je večeras izveo?

Argentinci su večeras izjednačili najteži poraz u historiji (uz poraze od Čehoslovačke 1958. i Bolivije 2009.) jer su u Madridu izgubili sa 6:1 od Španije u prijateljskom meču.

Osoba koju trenutno najviše krive je njihov tvrdoglavi selektor Jorge Sampaoli. Kao što je to dobro poznato, nekadašnji trener Seville ne želi pozvati u reprezentaciju igrače poput Maura Icardija i Paula Dybale koji su najbolji igrači italijanske Serije A, ali to mu se večeras baš obilo o glavu.

U timu nije bilo povrijeđenih Aguera i Messija, ali to svakako ne treba biti opravdanje za ekipu koja je prepuna zvijeda od kojih mnoge nisu pozivane iz raznoraznih razloga. Podsjetimo, do prije samo nekoliko mjeseci u timu nije bilo Higuaina, a umjesto njega je igrao Icardi. Sada je situacija obrnuta.

Danas je Sampaoli izveo jednu, možemo slobodno reći očajnu postavu u Madridu. Iako Argentinci raspolažu nevjerovatnim potencijalom, prije svega u napadu, danas u napadačku četverku činili sljedeći igrači: Maximiliano Meza (Indenpendiente), Giovani Lo Celso (PSG), Ever Banega (Sevilla) i Gonzalo Higuain (Juventus). Ne računajući Hugiana, pomenuta trojica su postigla ukupno šest golova ove sezone u nacionalnim prvenstvima za svoje timove, a večeras su trebali biti najveće prijetnje Davidu De Gei.

Sampaoliju sada ostaje samo da se opameti i da za naredne mečeve pozove ono najbolje što Argentina ima jer je to očito jedini način da se Gaučosi okite titulom prvaka svijeta, iako to trenutno djeluje gotovo nemoguća misija.

Top Komentari

muhamedhulk
ja sam njihovu katastrofu najavio nakon par njegovih utakmica gdje se vidjelo kolika je to neznalica. pa za ne povjerovati! lagano ce da ispadnu, gurace ih samo messi a kad ga zatvore mogu pakovati kofere.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti