Sampaoli: Messi će imati puno više loptu, sutra ćemo vidjeti najbolju Argentinu

Selektor Gaučosa pred odlučujući susret grupne faze

Sampaoli: Messi će imati puno više loptu, sutra ćemo vidjeti najbolju Argentinu

Sjajna partija Ahmeda Muse i pobjeda Nigerije nad Islandom vratili su nadu Argentincima da uprkos teškom porazu od Hrvatske mogu do osmine finala Svjetskog prvenstva.

Ipak, Gaučosima je sutra u zadnjem kolu grupne faze potrebna pobjeda upravo nad Super orlovima, a selektor Sampaoli će morati napraviti drastične taktičke promjene želi li odvesti svoju ekipu do nokaut faze.

U porazu od hrvatske Lionel Messi i Sergio Aguero gotovo da nisu dobijali upotrebljive lopte, a Sampoliju je jasno da se to mora promijeniti protiv Nigerije.

"Iza nas je teška sedmica nakon poraza, ali sve je još u igri, preuzeo sam odgovornost za poraz i sada se moramo usredotočiti na pobjedu protiv Nigerije. Imaćemo pravu energiju protiv njih", istakao je Sampaoli u najavi duela sa Nigerijom, pa nastavio:

"Uvjeren sam da ćemo ispisati historiju nakon plasmana u narednu fazu. Ponekad ljudi u virtuelnom svijetu misle da ste zločinac ako ste izgubili, ali da njih slušam već bi se predao. Ne zanima me taj svijet i lažne vijesti".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Messi nije imao dovoljno lopti iz veznog reda. Nismo dominirali u sredini kao što je to bio slučaj protiv Islanda. Mislim da će Messi ovaj put imatu puno više lopti što je važno za našu ekipu. Uvjeren sam da ćemo sutra vidjeti najbolju Argentinu", dodao je na kraju često kritikovani Sampaoli.

Inače, Argentina i Nigerija susret zadnjeg kola grupne faze igraju sutra sa početkom u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi