Sampaoli nahvalio Hrvatsku: Imaju sjajan vezni red

Selektor Argentine o žrijebu za SP

Sampaoli nahvalio Hrvatsku: Imaju sjajan vezni red

Selektor nogometne reprezentacije Argentine Jorge Sampaoli komentarisao je žrijeb za Svjetsko prvenstvo.

 

Aktuelni viceprvak svijeta iz 2014. godine na kontinentalnoj smotri u Rusiji igrat će u grupi D zajedno sa Hrvatskom, Islandom i Nigerijom, a prve dojmove nakon ždrijeba za argentinske medije podijelio je Jorge Sampaoli.

"Miran sam i nakon ždrijeba Mundijal dočekujem s manje nepoznanica. Island može igrati bez pritiska, a s mnogo entuzijazma, to je borbena momčad. Hrvatska je vrlo jaka i ima sjajnu veznu liniju, dok je Nigerija vrlo nepredvidiva s mnogo brzih igrača", izjavio je Sampaoli, koji nije skrivao optimizam:

"Uvjeren sam kako ćemo sigurno proći grupu i da ćemo u nastavku takmičenja učiniti sve kako bismo argentinskom narodu donijeli radost. Nema ništa ljepše od predstavljanja svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu", kaže argentinski selektor.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svoj nastup na prvenstvu Argentina otvara protiv Islanda. Nakon toga slijedi duel sa Hrvatskom, a onda u zadnjem kolu protiv Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije