Bivši selektor Argentine novi trener Seville

Sve je zvanično

Bivši selektor Argentine novi trener Seville · Zvanično

Esmer Oštraković

Sevilla je danas, baš kao što je i najavljeno jučer, predstavila svog novog trenera, a radi se o Jorgeu Sampaoliju.

Argentinac je svoj zadnji angažman imao u Marseilleu sa kojim je prošle sezone uradio sjajan posao, ali je otišao iz kluba zbog neslaganja sa upravom kluba.

Sevilla je potvrdila da je Sampaoli novi trener njihovog kluba, te da se vraća u klub u kojem je već imao priliku da radi.

"Možemo potvrditi da je Jorge Sampaoli novi trener naše ekipe. Ovo je njegov drugi boravak u našem timu, a ugovor je potpisan do juna 2024. godine", stoji u saopštenju Seville.

Sampaoli će danas biti i zvanično predstavljen medijima na press konferenciji koja će biti održana na Ramon Sanchez-Pizjuan stadionu.

Ovaj trener je kako smo već spomenuli imao priliku da radi u Sevilli i to u sezoni 2016/2017 i ostvario je nevjerovatan rezultat.

Tada je Sevilla igrala prelijep nogomet, te su završili na četvrtoj poziciji sa 72 osvojena boda i izborili nastup i Ligi prvaka.

Izborili su i prolaz iz grupne faze Lige prvaka, ali su šesnaestini finala zaustavljeni od strane tada jako dobrog Leicestera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga odlučio se da preuzme reprezentaciju Argentine, sa kojom je na Svjetskom prvenstvu eliminisan također u šesnaestini finala od Francuske.

Posljednje dvije sezone radio je kao trener Marseillea sa kojim je izborio Ligu prvaka, a prošle sezone igrao je i polufinale Konferencijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi