Sevilla ponizila Lopeteguija kao niko prije: Bizarna odluka šokirala Španiju

Vodiće ekipu, a već imaju novog trener

Sevilla ponizila Lopeteguija kao niko prije: Bizarna odluka šokirala Španiju

Endin Čaušević

Sevilla je na početku nove sezone razočarala svoje navijače jer nakon sedam kola u La Ligi ovaj tim ima tek jednu pobjedu.

Sevilla se trenutno nalazi na tek 17. mjestu sa svega pet osvojenih bodova i jasno je da se ovaj klub nalazi u velikoj rezultatskoj krizi.

Sezona nije počela ni blizu kako su se nadali jer su nakon odličnog prelaznog roka mnogi očekivali da će se klub iz Andaluzije boriti za sami vrh u Španiji, ali su trenutno miljama daleko od toga.

Zbog toga je bilo očekivano da će čelnici Seville poduzeti neke konkretne poteze i kako stvari obično bivaju u takvim situacijama trener dobije otkaz.

Već se danima špekuliše o tome da je Julen Lopetegui već bivši, ali mnogi su u čudu zbog nevjerovatno bizarne odluke čelnika Seville koji su već donijeli odluku da će mijenjati trenera.

Ugledna Marca objavila je da će novi trener Seville biti Jorge Sampaoli koji je već navodno potpisao ugovor s ovim klubom iako Lopetegui nije dobio otkaz.

Sampaoli će gotovo sigurno biti na klupi Seville u subotu protiv Athletic Bilbaa, no bizarno je da su sve to čelnici kluba odlučili bez da su još uvijek dali otkaz Lopeteguiju.

Dodatno poniženje za Lopeteguija je odluka da će on voditi Sevillu sutra u meču Lige prvaka protiv Borussije Dortmund iako je i sam svjestan da je već dobio otkaz, te takva odluka nikome nije jasna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca piše da će Sevilla odmah nakon meča protiv Dortmunda ozvaničiti otkaz Lopeteguiju i potvrditi da je Sampaoli novi trener ovog tima.

Navodno, Sevilla i Sampaoli pregovaraju već nekoliko sedmica i on će u četvrtak doputovati u Španiju kako bi ozvaničili saradnju. Argentinac je dogovorio dvogodišnji ugovor i ovo će mu biti drugi mandat u Sevilli koju je trenirao prije nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi