Mladom i perspektivnom igraču je Jorge Sampaoli večeras ubio volju za fudbalom

Brzo je reagovao

Mladom i perspektivnom igraču je Jorge Sampaoli večeras ubio volju za fudbalom

Edmir Škorić

Za mlade i talentovane igrače neophodno je strpljenje, ali Jorge Sampaoli ga očigledno nema.

Jose Angel Carmona ima samo 20 godina i ovaj defanzivac danas je dobio priliku da zaigra za Sevillu od prve minute u duelu sa Valencijom.

Carmona se nije najbolje snašao na terenu, a Sampaoli više nije mogao da gleda nesigurnog desnog bočnog na terenu kako mu lijeva strana Valencije zadaje velike probleme.

Stoga je argentinski stručnjak odmah podigao Jesusa Navasa na zagrijavanje, pa ga je u 31. minuti uveo u igru umjesto Carmone koji je bio vidno frustriran, ali morat će da se navikne na takve stvari.

20-godišnji desni bek je dijete Seville, igrao je u svim uzrastima kluba iz Andaluzije, a za prvi tim debitovao je 2020. godine. Ove sezone već je sakupio 11 nastupa, dao je dva gola i upisao jednua asistenciju.

Do večeras, za njega je sve izgledalo perfektno, ali nakon vodstva Valencije (gol Edinsona Cavanija) sve se promijenilo.

Sampaoli je kao i većina južnoameričkih trenera kratkog fitilja i obično nemaju strpljenje. Želio je reagovati što prije, ne mareći za osjećaje mladog defanzivca.

Sevilla je očajna ove sezone i ima samo devet bodova nakon 10 utakmica. Nedavno je uspjela da pobijedi Mallorcu u gostima, a večeras opet na svom Sanchez Pizjuanu gubi od Valencije iako ima još jedno poluvrijeme čitavo da se odigra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je bio prvi meč Sampaolija na klupi Seville, dobro je krenuo, ali večeras stvari ne izgledaju baš najbolje, barem do trenutka objave ovog teksta i 40. minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi