Sampaoli spiskom igrača nastavio nervirati Argentince

Ponovo bez Gonzala Higuaina

Sampaoli spiskom igrača nastavio nervirati Argentince

Argentinski selektor Jorge Sampaoli uporan je u namjeri da nastavi nervirati sve navijače ove reprezentacije. 

Nakon što je Argentinu, kroz iglene uši, odveo na Svjetsko prvenstvo, isključivo zahvaljujući genijalnosti Lea Messija, Sampaoli je objavio spisak igrača za prijateljski meč protiv Rusije. 

Na spisku se ponovo nije našao napadač Juventusa Gonzalo Higuain čije je mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji očito prilično ugroženo.

Istina, napadač Juventusa se ne nalazi u najboljoj formi, ali očito da kod Sampaola nije imao nikakav kredit za sve što je uradio u proteklim godinama za reprezentaciju. 

Ipak, Sampaoli je poručio da Higuainu nisu zatvorena vrata Svjetskog prvenstva. 

"Gonzala dobro poznajem i on nema šta da dokazuje. Na nama je da procijenimo da li će ići na Svjetsko prvenstvo ili ne", rekao je Sampaoli. 

Spisak Argentine za prijateljski meč protiv Rusije:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Romero, Guzman, Marchesin; Marchesin, Fazio, Mercado, Otamendi, Pezzella, Salvio, Biglia, Banega, Acuna, Paredes, Emiliano Rigoni, Kranevitter, Papu, Perotti; Messi, Aguero, Icardi, Di Maria i Dybala.

Utakmica će se odigrati 10. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi