Bez pobjednika u okršaju Sampdorije i Genove

Po jedan gol na obje strane

Bez pobjednika u okršaju Sampdorije i Genove

E. Čaušević

Sampdoria i Genoa remizirali su večeras odigravši 1:1 u gradskom derbiju u okviru šestog kola Serije A.

Početak gradskog derbija je mnogo obećavao, ali na kraju u drugom poluvremenu nismo gledali meč kakav se očekivao.

Domaći su jako dobro počeli i uspjeli su u 23. minuti da dođu do vodstva. Ramirez je asistirao za Jankta koji je postigao sjajan pogodak s vrha kaznenog prostora za vodstvo Sampdorije od 1:0.

Međutim, samo pet minuta kasnije Genoa je poravnala na 1:1. U centru pažnje našao se Samacca koji je sjajno pogodio mrežu gradskog rivala.

Kada se očekivalo da se meč rasplamsa gledali smo pravu uspavanku. Na prvu pravu šansu čekali smo čak do 72. minute, a tada je u šansi bio Keita Balde, no njegov udarac odlično brani golman Genove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Isti igrač zaprijetio je i šest minuta kasnije, ali i ovaj put Perin brani. Do kraja meča igralo se većinom na sredini terena i čini se da su s remijem obje ekipe bile zadovoljne.

Sampdoria je osma na tabeli s deset bodova, dok je Genova na 15. mjestu s pet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi