"Bolje zasučimo rukave i pobrinimo se da imamo sjajnu sljedeću sezonu"

Ferrero i dalje nije za nastavak sezone 2019/2020

"Bolje zasučimo rukave i pobrinimo se da imamo sjajnu sljedeću sezonu"

Vlasnik Sampdorije Massimo Ferrero je poručio da je pametnije zasukati rukave i potruditi se da se osigura sjajna naredna sezona, umjesto što se trenutno vodi borba za nastavak ove.

Italijanski fudbalski savez (FIGC) i Lega Serie A su na istoj valnoj dužini i zagovaraju nastavak prekinute sezone Serije A iako pandemija koronavirusa i dalje (uz znake smirivanja) pravi velike probleme u Italiji.

Ferrero je i ranije poručivao da ne treba forsirati nastavak sezone, dok se ne riješi primarni problem, a to je koronavirus.

"Nastavljamo se zavaravati, imaćemo mira tek kada neko kaže da je vakcina napravljena", rekao je Ferrero za Rai Radio, pa nastavio:

"Umjesto što govorimo 'nastavimo', bolje je zasukati rukave i imati sjajnu sezonu 2020/2021... Na primjer, šta da radimo ako se igrač zarazi virusom? Da ga šaljemo u karantin ili slučaj tretiramo kao povredu?"

"A onda, kako očekujete da igrači ostanu u karantinu, u hotelu, 30 dana? Nisu u kućnom pritvoru... Biću sretan da se sezona nastavi kada jednom dobijemo garancije i kada se pojave prihvatljivi prijedlozi", istakao je Ferrero.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako nastavimo naše aktivnosti, to će biti 11. ili 18. maja, to je ideja. A ako se sezona nastavi moraćemo sedmično igrati dvije ili tri utakmice i igrati u augustu... Da li će nakon toga momci dobiti mali predah i nova sezona početi u oktobru? A Euro u junu? Vremenski period je prekratak", zaključio je Ferrero.

Inače, Sampdorija je prekid sezona dočekala na 16. mjesto Serije A, sa bodom više u odnosu na timove u zoni ispadanja. To znači da Sampdoriju, ukoliko se sezona nastavi, vrlo vjerovatno očekuje napeta borba za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije