Sampdoria odustala od Montelle, Yakin novi trener?

Italijanski klub još uvijek traži trenera

Sampdoria odustala od Montelle, Yakin novi trener?

Endin Čaušević

Murat Yakin u narednih nekoliko dana trebao bi potpisati ugovor sa Sampdorijom.

Iako je italijanski klub želio na klupu dovesti Vicenza Montellu italijanski mediji navode da je sada glavni kandidat švicarski stručnjak Murat Yakin. Navodno, Montellin ugovor sa Fiorentinom predstavlja problem Sampdoriji koja je odustala od njegovog dovođenja.

Nekadašnji trener Basela izjavio je da još uvijek nije dobio ponudu italijanskog kluba, ali da se nada da su ti navodi medija istiniti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom njegovog boravka u Baselu Yakin je osvojio dvije titule prvaka Švicarske, te je s ovim klubom stigao do polufinala Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.