Zukanović napušta Sampdoriju?

Soriano i Zukanović u zamjenu za Montellin ugovor

Zukanović napušta Sampdoriju?

Endin Čaušević

Vicenzo Montella uskoro bi trebao postati novi trener italijanske Sampdorije.

Ipak, Montella još uvijek ima važeći ugovor sa Fiorentinom, a Sampdoria bi trebala uplatiti pet miliona eura na račun kluba iz Firence da otkupi Montellin ugovor.

Italijanski mediji prenose da je Sampdoria za Montellin ugovor ponudila Ervina Zukanovića i Roberta Soriana u zamjenu za traženi novac. Navodno, čelni ljudi Fiorentine nisu zainteresovani za plaćanje na rate, ali bi rado prihvatili nekog fudbalera u zamjenu za Montellin ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Fiorentine Paulo Sousa kazao je da bi prihvatio ovu ponudu, ali da će pokušati umjesto Soriana i Zukanovića dobiti Edera. Ipak, teško je očekivati da će Sampdoria dati Edera koji vrijedi mnogo više od pet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.