Sampdoria povela, pa doživjela poraz u Napulju
Foto: EPA

Seria A

Sampdoria povela, pa doživjela poraz u Napulju

M. Šljivak

Fudbaleri Napolija savladali Sampdoriju s 4:2 u susretu 32. kola italijanske Serie A. 

Gosti iz Genove su odlično ušli u meč. Autogolom Raula Albiola su poveli s 1:0 nakon 12. minuta igre, ali je to bilo sve od njih večeras.

Do izjednačenja Napoli stiže u 31. minuti kada je Manolo Gabbiadini pogodio za 1:1, da bi samo tri minute kasnije Gonzalo Higuain pogodio za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na samom otvaranju drugog dijela Lorenzo Insigne pogađa za sigurnu prednost od 3:1.

Katastrofu Sampdorije je zaključio Gonzalo Higuain pogotkom za 4:1 s penala u 81. minuti susreta. Ipak, gosti su preko Muriela u 89. minuti smanjili na konačnih 4:2.

Seria A, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Sampdoria 4:2 (Gabbiadini 31', Higuain 34', 81'p, Insigne 47' / Albiol 12'ag, Muriel 89')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.