Sampdoria se interesira za Berbatova
Foto: EPA

Da li će napokon dovesti napadača?

Sampdoria se interesira za Berbatova

S. Bošković

Sampdorija je zainteresirana za bivšeg napadača Monaca, Dimitra Berbatova.

Ovaj 34-godišnjak je trenutno slobodan igrač, jer je na kraju prošle sezone napustio francuski klub nakon što je u Ligue 1 proveo 18 mjeseci.

Sampdorija traži napadača, no ovog ljeta nisu imali sreće. Interesirali su se za Samuela Eto'a, te Stefana Okaku. Obje te bitke su izgubili jer je Eto'o otišao u Antalyaspor, dok je Okaka izabrao Anderlecht.

Klub iz Genove je prošlog mjeseca popisao napadača Antonia Cassana, te su se u posljednje vrijeme povezivali s napadačem Liverpoola, Mariom Balotellijem, ali šanse da se Itlijan vrati u domovinu su veoma male.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Berbatov je postigao 18 golova u 53 nastupa za Monaco u svim takmičenjima, a u karijeri je još igrao za CSKA iz Sofije, Bayer Leverkusen, Tottenham, Manchester United i Fulham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.